Bliv frivillig og gør en forskel
Vil du være med til at gøre en forskel for de mange mennesker, der lever med gigt?
- En strategi for det frivillige engagement i Gigtforeningen
Frivilligstrategien sætter rammen for den udvikling, vi ønsker for det frivillige engagement.
I Gigtforeningen kæmper vi for et bedre liv for mennesker med sygdomme og smerter i led ryg og muskler. Frivillige gør en stor forskel for, at vi kan nå dette mål, blandt andet ved:
I Gigtforeningen er der mange, der gør en uvurderlig frivillig indsats for gigtsagen. Og der er mange muligheder for at engagere sig som frivillig i Gigtforeningen med stor variation i forhold til opgaver og tidsforbrug.
Vi har gennem en årrække oplevet, at det frivillige engagement udvikler sig – både i Gigtforeningen og i samfundet omkring os. Der efterspørges nye måder at engagere sig frivilligt på, og der er nye typer af frivillige, der engagerer sig i mange forskellige sager på én gang. Mange engagerer sig i stigende grad kortvarigt i konkrete opgaver.
Det er vigtigt, at vi følger med den udvikling, der sker i forhold til frivilligheden. Vi er dybt taknemmelige for alle frivillige, der vil arbejde for gigtsagen. Og vi ønsker at rumme alle typer af frivillige – både dem, der allerede har bidraget med et mangeårigt engagement, og dem der brænder for en enkelt sag eller aktivitet i en periode.
Alle, der ønsker at støtte op om gigtsagen gennem et frivilligt engagement, skal have mulighed for at bidrage på en måde, der er meningsfuld for dem.
Vi ønsker – i højere grad end i dag – at være en forening, som kan tiltrække og engagere mange forskellige mennesker i det frivillige arbejde for gigtsagen. Vi vil støtte, værdsætte og inddrage både eksisterende og nye frivillige på nye måder i organisationens arbejde for at skabe bedre videndeling på tværs og større tilfredshed med at være frivillig i Gigtforeningen.
Vi har udpeget fire områder, som vi kommer til at arbejde særligt med, og som vil sætte retning for det frivillige engagement – både for ansatte og frivillige.
Vi skal være et fællesskab og en sag, som man er stolt af at være en del af. Vi ønsker, at den enkelte frivillige føler sig som en del af det store fællesskab i foreningen.
Vi vil bl.a. arbejde med at:
Vi vil blive bedre til at sikre, at man kan engagere sig på forskellige og nye måder i gigtsagen – både kort- og langvarigt.
Vi vil bl.a. arbejde med at:
Gigt rammer alle uanset alder, køn, uddannelse eller hvor i landet, man kommer fra. Denne forskellighed skal kunne ses blandt vores frivillige.
Vi vil bl.a. arbejde med at:
Når vi arbejder sammen, opnår vi mere end hver for sig. Målet er at samarbejde med dem, der vil være med til løfte gigtsagen (fx patientorganisationer, kommuner og sundhedsvæsen).
Vi vil bl.a. arbejde med at:
Eftersom det frivillige engagement er under konstant udvikling, er det også vigtigt løbende at følge op på, hvordan det frivillige engagement i Gigtforeningen bidrager til vores vision om, at mennesker med sygdomme og smerter i led, ryg og muskler skal have et bedre liv. Opfølgning og evaluering af de frivillige indsatser er derfor en central del af denne strategi.