MIG-netværket (Midt i Gigt) – for dig, som er midt i livet med gigt

I MIG-netværket har vi et skarpt fokus på faglighed og brænder for at formidle viden om livet med en gigtsygdom. Vi tror på, at erfaringsudveksling og netværk kan være med til at gøre en forskel, når du befinder dig midt i livet og har en gigtdiagnose.

At være midt i livet med gigt

MIG-netværket henvender sig til dig, der er i alderen omkring 35-55 år. Det er et tidspunkt i livet, hvor spørgsmål som hvordan man forholder sig til job og karrieredrømme, familieliv og samtidig finder tid til sig selv, fylder. Med gigtsygdommen og dens påvirkning på krop og sind følger udfordringer for både arbejds- og privatlivet. I MIG-netværket har du mulighed for at sparre og erfaringsudveksle med andre, der står overfor lignende udfordringer.

Fællesskab og faglighed

To gange om året mødes vi fysisk til netværksdag og netværksweekend.

Dagene indeholder oplæg fra eksperter, der vil gøre dig klogere på din sygdom, værktøjer og hvordan du lever et godt liv med din gigtsygdom. Der vil være rig mulighed for at stille eksperterne spørgsmål, ligesom der også er afsat god tid til at sparre og erfaringsudveksle med de andre deltagere.

Hos MIG er der plads til, at du har det lige præcis, som du har det. Du indgår i et fællesskab af ligestillede, som alle kommer med samme udgangspunkt - de kender til det, at leve med en gigtsygdom. Du vil derfor opleve, at du træder ind i et særligt rummeligt rum, hvor der ikke bliver kigget skævt til dig, hvis du f.eks. har brug for en ekstra pude eller brug for at rejse dig og gå rundt under et foredrag.

Til netværksdagene har du desuden mulighed for at tage en nær pårørende med. Om det er din partner, søster, ven eller noget fjerde er helt op til dig. Der vil i løbet af dagene være workshops henvendt til din pårørende, så de kan blive klogere på det at have gigt, og hvordan de bedst muligt kan støtte op omkring dig.

Kommende arrangementer

Følg med på sociale medier

Vi er både på Facebook og Instagram, hvor du er meget velkommen til at følge med. Du kan finde os her:

Facebook: MIG – Midt i Gigt

Instagram: @midt.i.gigt

Kontakt

Har du spørgsmål eller noget du ønsker at drøfte med en fra MIG-netværket, så er du meget velkommen til at kontakte os på mailen midtigigt@email.dk.

Mød frivillige i MIG-netværket

Her fortæller frivillige om deres motivation for at være en del af netværket:

  • Britt: Jeg har brug for at spejle mig i andre ligesindede

    Britt- MIG-Citat

    Britt Schmidt Andersen

    Store marker, pippende fugle og øretelefonerne i ørene sådan møder du ofte Britt før eller efter en travl arbejdsdag som hotelreceptionist. Hun foretrækker nemlig at bruge sin energi på løb eller lange gåture for at lufte sine tanker i den friske natur.

    Britt er 39 år og har leddegigt. Det var en omvæltning i hendes liv, da hun fik diagnosen. Derfor opsøgte hun fællesskaber med andre:

    "Jeg ville høre andres erfaringer med sygdommen, og hvordan de tackler hverdagen. Derfor meldte jeg mig ind i Foreningen af Unge med Gigt (FNUG). Jeg har kun gode oplevelser fra et fællesskab med ligesindede. De forstår, hvordan du har det – og det savner jeg!"

    Sygdommen stopper ikke Britts gode humør og lysten til at uddele komplimenter til hvem som helst, der kommer forbi hende. "Jeg har vedtaget med mig selv, at hvis jeg kan gøre folk glade ved at sige det højt frem for at tænke det, så vil jeg gøre det!"

    Netværket giver Britt et fællesskab, hvor hun kan erfaringsudveksle med andre og samtidig blive klogere på sin sygdom, og for eksempel på hvordan hun kan tackle sin fatigue i hverdagen via eksperternes råd.

  • Lars: Jeg savner fællesskabet!

    Lars-MIG-Citat

    Lars Theil Larsen

    Efter 90 minutter lyder slutfløjtet på Blue Water Arena i Esbjerg efter en spændende kamp. Lars er tilskuer og støtter det lokale fodboldhold i medgang og modgang. Når han ikke står tribunen, er han til at finde på arbejde i den kommunale IT-afdeling.

    Lars (41) har levet med psoriasisgigt, siden han var helt lille. Han blev derfor i en tidlig alder introduceret til et fællesskab med i andre i samme situation.

    "Ligesom Britt har jeg været medlem af FNUG, hvor jeg tilbragte meget af min fritid i mange år. Jeg lærte meget om mig selv og min sygdom dengang. Jeg lærer hele tiden noget nyt og bliver klogere. Derfor er jeg klar på at få gang i netværket." 

    Leder du efter Lars, har han et kendetegn, som gør det nemmere at finde ham.

    "Jeg har lært at leve med mine skævheder, og de gør mig til mig! Jeg siger ofte, at I bare skal lede efter manden med den stive nakke, så er I sikre på, at det er mig, I finder," siger en grinende Lars.

    Et netværk er ikke bare en samling af mennesker for Lars. Han sætter stor pris fællesskabet, som han ser frem til at være en del af.

  • Vicki: Et nyt kapitel gav nye muligheder

    Vicki-MIG-Citat

    Vicki Steen Hvilsted Christensen 

    Efter at have arbejdet som dagplejer i 15 år, tog Vicki et stort spring, da hun i 2020 begyndte at studere. Selvom hun var glad for sit arbejde med børn, blev jobbet for vanskeligt at håndtere, da hun som 40-årig fik konstateret leddegigt. Lange arbejdsdage og mange løft var ikke en god kombination med en kronisk sygdom.

    ”Efter jeg stoppede som dagplejer og begyndte at læse til pædagog online, har jeg fået det overskud i hverdagen, som jeg har manglet i årevis. Jeg har fået mere ro, og kan bedre planlægge mit liv efter min sygdom, og jeg har mere tid til mine egne børn."

    Vickis fritid bliver brugt med familien og hunden Balou, hvor meget af tiden går i deres campingvogn. Ellers elsker Vicki at cykle, og det bliver gerne til 150-200 km om ugen på enten racer eller MTB.

    ”Jeg har været til alle temadage med M.I.G. og jeg nyder fællesskabet med andre ligesindede, der ved, hvordan det er at være kronisk syg."

Senest opdateret 17.06.2024