Naturtræning er for dig, der gerne vil motionere sammen med andre med gigt – og komme ud i den skønne natur imens. Måske synes du, at de traditionelle motionstilbud er for hårde for din gigtkrop, og du leder efter et mere trygt sted, hvor du kan bevæge dig med andre, der forstår. Måske vil du gerne presse dig selv og powerwalke op ad en bakke. Måske kommer du mest for hyggen og for at glemme smerterne lidt. Lige meget hvad, så er du velkommen til Naturtræning. Vi skal ud at gå. Både for at få pulsen i gang, men også for at bruge naturens ujævne overflader – som grus, sand eller små bakker – til at træne sener, led og balance. Vi skal også lave simple træningsøvelser, hvor du har mulighed for at lægge styrke i, få støtte ved et træ eller holde en pause. Din naturtræner er uddannet til at forstå gigtproblematikker og tager udgangspunkt i dit niveau. Vi tager det altså stille og roligt, og Naturtræning er aldrig en konkurrence. Eneste krav til din fysik er, at du skal kunne bevæge dig frit rundt uden rollator, da den er svær at have med i naturen.

Tilmeld dig et Naturtræningshold
Tilmeld dig et Naturtræningshold

Sammenhold får dig til at møde op

Det sociale er vigtigt, og vi lægger vægt på at grine og gå glade fra træning. Det gør det også meget nemmere at møde op næste gang, selvom vejret er kedeligt og kroppen gør ondt. Som deltager har du derfor et medansvar for, at alle føler sig velkomne og godt tilpas på holdet. Det koster 295 kr. for 12 gange. Det svarer til 25 kr. pr. gang. Når du tilmelder dig Naturtræning, skal du kunne komme til størstedelen af træningerne.

Glade mennesker til naturtræning

Ej – det er nok ikke noget for mig, fordi …

  • … jeg tror mine smerter er for slemme til, at jeg kan holde til det.
    Naturtræning er aldrig en konkurrence – det er en vitaminpille fyldt med energi og grin. Hvis du kan gå en tur på 20 minutter, så kan du være med, og der vil sikkert være andre end dig, der skal holde pauser undervejs.

  • … jeg vil gerne have fokus på at træne uden at skulle tale så meget med andre
    Der er typisk 20 på et hold, og vores erfaring er, at nogle finder sammen i grupper og hyggesnakker, når vi træner, mens andre lægger sig i front med mere fokus på fart. Din naturtræner vil hurtigt få et øje for dit niveau og kan give hårdere øvelser til dig, hvis du vil presse dig selv.

  • … jeg er ikke så tryg ved det ujævne underlag, der kan være i naturen
    Naturtræneren er trænet i at være opmærksom på de enkeltes udfordringer, og derfor vil I ikke bliver udsat for underlag, I ikke har balance til. Men enhver sti har små ujævnheder, og det giver en rigtig god træning for din stabilitet og dine led.

  • … jeg har ikke lyst til at være den dårligste eller den, de andre skal vente på
    Du skal hverken være stærk eller i god form for at kunne deltage. Naturtræning handler om at komme ud at få frisk luft samtidig med, at vi bevæger os. Det sker i et tempo, alle kan følge med i, og vi stopper undervejs og laver øvelser. Her kan du selv vælge, hvor meget du er med, og om du vil give den fuld gas eller støtte dig til et træ imens.

  • … jeg er nervøs for, om naturtræneren vil bede mig lave øvelser, som er dårlige for min gigt
    Alle, der deltager i Naturtræning, bøvler med noget, så det er din naturtræners udgangspunkt. Din naturtræner har været på kursus i gigt og gigtvenlig træning, og han eller hun vil spørge dig, om der er noget, din krop ikke kan, og så vil der blive taget hensyn. I sidste ende er du dog den bedste ekspert i din krop, og det er altid OK at springe en øvelse over.

  • … jeg vil ikke træne udenfor, for jeg har mere ondt, når det bliver koldt.
    Vi varmer altid godt op, så du ikke er kold. Du kan have en varm jakke på, hvis du vil, og putte den i en rygsæk, når du får varmen.

  • … jeg er mand, og der er garanteret kun kvinder på holdet. Så bliver det sådan noget pussenusset noget – det gider jeg ikke.
    I april 2025 begynder flere nye træningshold, kun for mænd, i hele landet.

    I øvrigt er antallet af mænd på vores andre hold stærkt stigende, så kom du bare på med på et af dem, hvis det er nærmere din bopæl – og tag endelig en ven med. Vi kan ikke love, at kvinderne ikke er i overtal, men vi kan love, at vores trænere ikke lægger op til strikkeklub.

  • … jeg ejer ikke fancy træningstøj eller løbesko
    Bare kom i tøj, du kan bevæge dig i. Mange kommer i deres normale overtøj og et par gode sko, de går stabilt i. Du kan også sagtens have en taske på ryggen.

  • ... jeg er ikke medlem af Gigtforeningen
    Det er ikke et krav, at du er medlem, men vi er helt overbeviste om, at du vil finde mange fordele i at blive det.

    Det koster kun 340 kr. om året, og for de penge får du blandt andet adgang til personlig rådgivning hos vores sygeplejerske, jurist, socialrådgiver m.fl. Du får adgang til alt det, vi ved om at leve godt med gigt, og du støtter forskningen, så behandlingerne i fremtiden kan blive endnu bedre.

Læs mere om, hvad du får for dine penge

Bliv en del af et forskningsprojekt

Når du tilmelder dig Naturtræning, bliver du del af et forskningsprojekt. Det betyder, at du får et spørgeskema, som du skal udfylde både før og efter de 12 træningsgange. Resultaterne bruger vi til at gøre Naturtræningskonceptet endnu bedre. Det er forskningsenheden PROgrez, der står for udførelsen.

Kvinde balancerer pind

Er du stadig i tvivl, om Naturtræning er noget for dig?

Så ring eller skriv til os på telefon 39 77 80 28 eller natur@gigtforeningen.dk