Bliv frivillig naturtræner for mennesker med gigt

Her kan du se en film – for at kunne afspille den, skal du tillade alle cookies
Klik her for at tillade cookies

Din rolle som naturtræner

Som naturtræner får du mulighed for at gøre en positiv forskel for mennesker med gigt. Vi ved nemlig, at deltagerne både bliver gladere og stærkere af forløbet. Du vælger selv, hvor dit hold mødes, og hvilken natur I vil bevæge jer rundt i. Nogle hold er i skoven, andre mødes på enge, og i de større byer er der hold i de store parker. Du vælger også selv tidspunktet, som bare skal ligge fast - én gang ugentligt i 12 uger. Tjansen er frivillig, men som træner får du grundig uddannelse over en weekend, hvor Gigtforeningen og DGI forbereder dig til rollen. Her lærer du gigtvenlige øvelser og får inspiration til, hvordan du kan skabe et givende fællesskab der, hvor du bor. Som frivillig i Gigtforeningen får du også adgang til et netværk af andre frivillige, hvis fællesskab og aktiviteter du kan koble dig på, ligesom du får mulighed for at komme på flere kurser og lære mere om gigt.

Hvad kræver det at være naturtræner?

At være naturtræner er en frivillig og dermed ulønnet rolle. Derfor er det vigtigt, at du har lysten til at give andre en god trænings- og naturoplevelse, og at du kan mærke, at det også vil tilføre glæde til dit liv. Vores erfaring er, at følgende er vigtigt for, at du får en god oplevelse som træner - at du er vant til at bevæge dig og bruge naturen. - at du har lyst til at skabe et fællesskab med plads til både sved og grin. - at du omfavner vigtigheden i, at træningen bliver sjov for alle – både dem, der vil udfordres og dem, der er bekymrede for at være de langsomste. - at du selv har gigt eller har en forståelse for de udfordringer, som gigt giver. - at du er positivt indstillet på, at deltagere skal kunne komme i kontakt med dig mellem træningerne enten på telefon eller mail.

Naturtrænere fra GigtforeningenFoto: Marcus Christensen

Sådan bliver du uddannet

For at blive naturtræner er det obligatorisk, at du gennemfører en 16 timers uddannelse sammen med andre nye naturtrænere. Vi uddanner to gange om året, og uddannelsen forløber over en weekend. Her får du helt konkrete redskaber til, hvordan du kan tilpasse træningen til dine deltageres behov og niveau, så alle kan være med – også hvis nogle deltagere lige har afsluttet genoptræning eller aldrig har trænet før. Det meste af uddannelsen foregår i naturen, hvor du på egen krop prøver de forskellige øvelser og får tips til, hvordan de kan varieres. Du får også inspiration til at sammensætte en træning, der både får pulsen op, træner balance, kraft, sanser og de gode relationer. Du får et hæfte med hjem, hvor alle øvelser er beskrevet, ligesom du får du en træningstrøje, der tydeligt signalerer, at du er uddannet naturtræner. Denne del af uddannelsen gennemføres i samarbejde med DGI. Derudover bliver du klædt på til at repræsentere Gigtforeningen som frivillig.

Du bidrager til et forskningsprojekt

Gigtforeningen søger hele tiden at blive klogere på, hvordan vi bedst hjælper mennesker med gigt, og derfor er Naturtræning en del af et forskningsprojekt. Her får du som træner en afgørende rolle i, at dit hold også bidrager meres deres erfaringer. Det er ikke meget, du skal gøre, men det er vigtigt. Du lærer mere om din rolle på uddannelsesweekenden.