Bagte kartofler med stenbiderrogn og salat
Ingredienser
- 300 g renset stenbiderrogn
- 4 bagekartofler (gerne af sorten Maris Piper)
- 1/2 bundt kørvel
- 1/2 bundt dild
- 1/2 hoved frisésalat
- 1 rødløg
- Salt og peber
- 400 g skyr naturel
- 1/2 bundt purløg
Fremgangsmåde
Bagte kartofler
- Indstil ovnen på 200 grader.
- Vask kartoflerne godt, og sæt dem i et ildfast fad med ca. 1 cm salt i bunden.
- Bag dem i ovnen i 1 1/2 time, til de er helt møre.
Salat
- Pluk kørvel og dild, og riv frisésalaten i mindre stykker. Bland det sammen.
- Pil rødløget, og skær det i tynde ringe – gerne på et mandolinjern.
- Læg løgringene i isvand i 10 minutter.
Tip
Du kan købe stenbiderrogn, der allerede er renset og saltet. Smag på den, og tilsæt gerne lidt sukker, der sammen med saltet fremhæver smagen af rognen. Rognen kan holde sig på køl i 3–4 dage og kan også sagtens fryses, selv om den så taber lidt af den friske smag. Den kan holde sig i 2–3 måneder ved minus 18 grader.
Servering
Lav et snit på langs af bagekartoflerne, og klem på dem, så de åbner sig. Krydr med salt og peber, og læg en klat skyr i. Læg stenbiderrogn ovenpå, endnu en klat skyr, og derefter rogn igen. Drys med finthakket purløg, og anret en lille portion salat og løgringe på toppen. Server straks.
Tjek din fisk med vores Omega-3-beregner
Senest opdateret 28.06.2023