Anmeldelser

1/5

Din anmeldelse

Broccolisalat med laks og grønne asparges

4 personer

Ingredienser

  • 100 g frisk spinat
  • 500 g broccoli
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 bk. cherry- eller blommetomater
  • 2-3 forårsløg
  • 1 bundt dild
  • 1 bundt radiser
  • 35 g pinjekerner
  • 200 g røget laks i skiver

Sådan gør du

  1. Rist pinjekerner på en tør pande, afkøl.
  2. Knæk det "grove" af asparges og del broccoli i små buketter.
  3. Skyl og blancher begge dele i 1-2 minutter. Overhæld med koldt vand i en sigte og afdryp.
  4. Skyl spinat, dild, forårsløg, radiser og tomater.
  5. Hak spinat og dild groft, snit radiser og forårsløg. Skær tomater i halve.
  6. Anret alle ingredienserne i en skål eller på et fad.
  7. Fordel den røgede laks i salaten, drys med hakket dild og ristede pinjekerner.

Passer godt til

Salaten egner sig godt som en frokost med groft brød til.

Variationer

  • Tilsæt rucola i stedet for frisk spinat.
  • Tilsæt flere krydderurter f.eks. frisk purløg.
  • Lav en dressing af fromage frais, salt/peber, lidt citronsaft og friske, hakkede krydderurter f.eks. persille, kørvel eller brøndkarse.
  • Lav en dressing af 2 spsk. rapsolie, 1 spsk. hvid balsamico, lidt flydende honning, saften fra 1/2-1 lime. Smag til med salt og peber.

Som hovedret

  • Kog nogle små fine kartofler, afkøl og skær i mindre stykker, tilsæt salaten.
  • Tilføj mere laks pr. person eller pynt med lidt rejer på toppen.
  • Server salaten med groft brød til. Lad salaten fylde mindst halvdelen af din tallerken.

Energifordeling pr. person

I alt: 234 kcal.
Protein: 87 kcal. (20,7 g)
Kulhydrat: 46 kcal. (11,0 g)
Kostfibre: 15 kcal. (3,6 g)
Fedt: 86 kcal. (9,2 g)

Tjek din fisk med vores Omega-3-beregner

Senest opdateret 28.06.2023