Broccolisalat med laks og grønne asparges
4 personer
Ingredienser
- 100 g frisk spinat
- 500 g broccoli
- 1 bundt grønne asparges
- 1 bk. cherry- eller blommetomater
- 2-3 forårsløg
- 1 bundt dild
- 1 bundt radiser
- 35 g pinjekerner
- 200 g røget laks i skiver
Sådan gør du
- Rist pinjekerner på en tør pande, afkøl.
- Knæk det "grove" af asparges og del broccoli i små buketter.
- Skyl og blancher begge dele i 1-2 minutter. Overhæld med koldt vand i en sigte og afdryp.
- Skyl spinat, dild, forårsløg, radiser og tomater.
- Hak spinat og dild groft, snit radiser og forårsløg. Skær tomater i halve.
- Anret alle ingredienserne i en skål eller på et fad.
- Fordel den røgede laks i salaten, drys med hakket dild og ristede pinjekerner.
Passer godt til
Salaten egner sig godt som en frokost med groft brød til.
Variationer
- Tilsæt rucola i stedet for frisk spinat.
- Tilsæt flere krydderurter f.eks. frisk purløg.
- Lav en dressing af fromage frais, salt/peber, lidt citronsaft og friske, hakkede krydderurter f.eks. persille, kørvel eller brøndkarse.
- Lav en dressing af 2 spsk. rapsolie, 1 spsk. hvid balsamico, lidt flydende honning, saften fra 1/2-1 lime. Smag til med salt og peber.
Som hovedret
- Kog nogle små fine kartofler, afkøl og skær i mindre stykker, tilsæt salaten.
- Tilføj mere laks pr. person eller pynt med lidt rejer på toppen.
- Server salaten med groft brød til. Lad salaten fylde mindst halvdelen af din tallerken.
Energifordeling pr. person
I alt: 234 kcal.
Protein: 87 kcal. (20,7 g)
Kulhydrat: 46 kcal. (11,0 g)
Kostfibre: 15 kcal. (3,6 g)
Fedt: 86 kcal. (9,2 g)
Tjek din fisk med vores Omega-3-beregner
Senest opdateret 28.06.2023