Cornflakes-paneret torsk med rodfrugter i rygeostcreme
4 personer
Ingredienser
Fisk
- 600 g torskefilet
- 2 spsk. fuldkornshvedemel
- 1/2 tsk. salt
- Friskkværnet peber
- 1 stort æg
- 100 g cornflakes
Rodfrugter
- 500 g gulerødder
- 500 g persillerødder
- 2 porrer
Rygeostcreme
- 1 bæger (170 g) rygeost 10 %
- 2 dl ymer eller ylette
- 2 tsk. kryddereddike
- 1/4 tsk. sukker
- Salt, gerne røget
- 1 bundt purløg
Fremgangsmåde
Rodfrugter
- Skræl gulerødder og persillerødder, og rens porrerne.
- Skær grøntsagerne i grove stykker på ca. 2 1/2 x 2 1/2 cm.
- Kom dem i en gryde med lidt letsaltet vand, og damp dem, så de stadig er sprøde og har bid. Lad dem køle lidt af.
Rygeostcreme
- Rør rygeost med ymer, eddike og sukker, og smag til med salt.
- Bland de lune rodfrugter i rygeostcremen, og drys med klippet purløg.
Fisk
- Sæt ovnen på 180 grader.
- Skær torskefileterne i stykker på ca. 4 x 4 cm.
- Bland fuldkornsmel med salt og peber i en dyb tallerken. Slå ægget ud i en anden dyb tallerken, og pisk det let sammen med en gaffel.
- Kom cornflakesene i en plasticpose, knus dem godt, og drys dem ud i en tredje dyb tallerken.
- Vend torskestykkerne, et ad gangen, først i mel, dyp dem derefter i æg, og vend dem til sidst i cornflakes.
- Læg de panerede torskestykker på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag fisken midt i ovnen i 10–15 minutter, afhængigt af hvor tykke torskestykkerne er.
Tip
Server den panerede torsk sammen med rodfrugterne i rygeostcremen og gerne med godt grovbrød til.
Tjek din fisk med vores Omega-3-beregner
Senest opdateret 28.06.2023