Dampet pighvar med kantareller, grønne bønner og ribs
Til 4 personer
Ingredienser
- 1 kg hel pighvar
- Kviste af krydderurter efter smag (her er brugt timian, salvie og oregano)
- Olivenolie
- Salt og peber
Grøntsager og bær
- 200 g friske grønne bønner
- 200 g kantareller
- 1 gul squash
- 125 g små cherrytomater
- 2 fed hvidløg
- 25 g smør
- 2 spsk. jomfruolivenolie
- 50 g ribs
Sådan gør du
Fisk
Varm ovnen op til 225 grader. Skyl pighvarren i koldt vand, og fjern eventuelt blod i hovedenden. Dup fisken tør med lidt køkkenrulle, og lav et par dybe ridser lags rygraden på begge sider. Skær ligeledes en dyb ridse fra midt på rygraden og ud til finnerne. Læg pighvarren i en bradepande og krydr med salt og peber. Drys med krydderurter og et godt skvæt olie.
Dæk bradepanden med stanniol og damp fisken i 8–12 minutter. Lad den derefter gerne trække i 5–8 minutter inden servering.
Tjek din fisk med vores Omega-3-beregner
Grøntsager og bær
Nib bønnerne, og gør kantarellerne rene. Skær squashen i terninger på ca. 2 x 1 cm, og halvér tomaterne. Pil hvidløgene, og skær dem i tynde skiver. Varm smør og olivenolie op på en pande, og sautér kantareller, squash og hvidløg. Blancher de grønne bønner i 45–60 sekunder i spilkogende vand, og kom dem på panden sammen med tomaterne. Vend det hele godt sammen. Drys med krydderurter og ribs, og krydr med salt og peber.
Servering
Træk forsigtigt skindet af fisken, og fordel det hvide kød på tallerkener sammen med grøntsager og bær. Server gerne nyopgravede, kogte kartofler vendt med smør og persille til – og gerne et stykke godt, groft brød.
Tip
Fisken bliver ensartet mør, hvis ridserne går ned til benet. Nøglen til bagetid hedder 12 minutter per kilogram.