Dampet skrubbe med tomatsalsa og guacamole
Til 4 personer.
Det skal du bruge
- 600 g skrubbefilet
- Salt og peber
Tomatsalsa
- 400 g modne tomater
- 1 bundt forårsløg
- 1/2 agurk
- 1 1/2 limefrugt
- 1/2 bundt koriander
- 1 frisk jalapeno-peber (eller syltet)
- Sukker
Guacamole
- 2 modne avocadoer
- 1 dl cremefraiche 9 procent fedt
- 2 rødløg
- 1 rød chili
- 3 fed hvidløg
- 1 tsk. groft salt
- 1 1/2 limefrugt
- 1 knivspids cayennepeber
- 1 tsk. stødt spidskommen
Sådan gør du
Fisk
- Krydr fileterne med salt og peber, og rul dem sammen.
- Læg dem i en dampindsats. Kom vand i bunden af gryden, og bring det i kog. Sæt indsatsen ned i gryden – pas på, at fisken ikke rører vandet. Damp fileterne i 8–10 minutter, til de netop begynder at få en mælkehvid farve.
Tjek din fisk med vores Omega-3-beregner
Tomatsalsa
- Skær tomaterne i terninger, snit forårsløgene i skiver, og skræl og hak agurken. Vend det hele sammen med saften fra 1 1/2 limefrugt, hakket koriander og hakket jalapeno. Smag til med lidt sukker, salt og peber.
Guacamole
- Skrab frugtkødet ud af avocadoerne og ned i en skål, og mos det med en gaffel.
- Pil rødløget, og hak det fint.
- Fjern kernerne fra chilien, og hak den fint.
- Kom rødløg og chili i skålen.
- Pil hvidløgene, og hak dem groft. Knus dem på et skærebræt med den brede side af en stor kniv, drys 1 tsk. groft salt på, og mos videre med kniven, til du har en fin puré.
- Rør puréen i avocadoen sammen med saften fra 1½ limefrugt, cremefraiche samt hakket koriander. Lad guacamolen trække i ½ time, og smag til med cayennepeber, spidskommen og eventuelt mere salt og limesaft.
Servering
Server fisken sammen med tomatsalsaen og guacamolen og gerne sammen med lidt sprøde salatblade og tortillaer, tacos eller ris.
Senest opdateret 28.06.2023