Anmeldelser

0/5

Din anmeldelse

Fersken-chilisuppe med torsk

Til 4 personer

Ingredienser

  • 500 g torskefilet
  • Frisk koriander eller persille
  • Groft brød

Grøntsager

  • 1 fed hvidløg
  • 1 mellemstort løg
  • 1 mild rød chili
  • 1 rød peberfrugt

Suppe

  • 2 tsk. rapsolie
  • 1 tsk. karry
  • 1 knivspids cayennepeber
  • 6 halve ferskner fra dåse (400 g)
  • 1 dåse flåede tomater
  • 8 dl vand
  • 1 bouillonterning
  • Salt og peber

Sådan gør du

Grøntsager

  1. Pil hvidløg og løg. Hak hvidløget, og skær løget i store terninger.
  2. Fjern kernerne fra chilien og peberfrugten. Skær chilien i små terninger, og peberfrugten i store.

Suppe

  1. Kom rapsolien i en stor gryde, og varm den nænsomt op. Svits karry og cayennepeber i olien. Tilsæt hvidløg, løg, chili, peberfrugt, ferskner, flåede tomater, vand og bouillon, og lad suppen koge i 10 minutter.
  2. Blend suppen, og kog den op. Smag til med salt og peber, og tag suppen af varmen.

Fisk

  1. Skær torskefileten i små terninger på ca. 2,5 x 2,5 x 0,5 cm.
  2. Kom dem i suppen, og lad dem trække i ca. 3 minutter. Torskestykkerne bliver bedst, når de ikke koger med, men kun lige trækker, til de er møre.

Tjek din fisk med vores Omega-3-beregner

Servering

Drys suppen med frisk koriander, hvis du bryder dig om smagen – ellers er persille et godt alternativ. Server suppen med groft brød til.

Tip

Du kan lave suppen klar dagen før eller om formiddagen – så skal du bare varme den op og tilsætte fisken, 10 minutter før den skal serveres.

Senest opdateret 28.06.2023