Fish & chips med avocadocreme
Fish & chips: Det skal du bruge
- 1 1/4 kg kartofler
- 1 spsk. olivenolie
- 1 tsk. groft salt
- 1 spsk. frisk timian eller 1 tsk. tørret
- 600 g laks (6 lakseportioner)
- Salt og peber
Sådan gør du
- Beklæd en bradepande med bagepapir. Skrub kartoflerne rene og skær dem i både på 1 1/2 cm tykkelse. Kom kartoffelbådene i en plastpose sammen med olivenolie, salt og timian og ryst, så olie og krydderier fordeles godt. Fordel kartoffelbådene på den ene halvdel af bradepanden.
- Skær laksestykkerne ud i 12 stykker, drys med salt og peber og fordel fisken på den anden halvdel af bradepanden.
- Bag kartofler og fisk i ovnen ved 180 grader i ca. 20 minutter.
Avokadocreme: Det skal du bruge
- 1 avocado (120 g avocadokød)
- 120 g ærter
- 1 fed hvidløg
- 2 tsk. citronsaft
- 1 nip salt
Sådan gør du
- Fjern skallen fra avocadoen. Kom avocadokød, ærter, hvidløg og citronsaft i en blender og blend let, til cremen har en grov konsistens. Smag til med salt.
Tip
- Server fish & chips med avocadocreme og en fyldig råkost, f.eks. revne gulerødder, æbler og citronsaft.
Tjek din fisk med vores Omega-3-beregner
Senest opdateret 28.06.2023