Anmeldelser

4,7/5

Din anmeldelse

Sanos fiskefrikadeller med gulerod og cremede ærter

Ca. 10 stk.

Det skal du bruge

Fars til frikadeller

  • 350 g torsk eller anden mager fisk som kuller, mørk – eller lyssej
  • 2 æg
  • 1 lille løg
  • 2 små gulerødder
  • 10 g grov sennep
  • 1/2 dl mælk
  • 10 - 20 g quinoa mel (alternativt kikærtemel)
  • 10 g frisk dild alternativt dild fra frost
  • Salt og peber
  • Rapsolie til stegning

Cremede ærter

  • 100 g ærter
  • 100 g edamame bønner
  • Et kvart spidskål 1 – 2 dl
  • Madlavningsfløde 4 procent
  • Evt. frisk dild, alternativt dild fra frost eller anden yndlings krydderurt
  • Salt og peber
  • 4 skiver rugbrød

Sådan gør du

Fiskefrikadeller

Alle grønsagerne kan skæres eller rives i hånden eller på en foodprocessor.

  1. Fisk blendes i en foodprocessor med lidt salt
  2. Æg, mel og mælk tilsættes fisken lidt efter lidt
  3. Gulerødder skrælles og rives fint
  4. Løget hakkes fint
  5. Bland fiskefars, gulerødder og løg i en stor skål og rør det sammen. Smag til med salt, peber, dild og sennep. Frikadellerne formes med ske eller i hånden og steges til de har en gylden brun farve. Frikadellerne smager bedst med en god stegeskorpe.

Tjek din fisk med vores Omega-3-beregner

Cremede ærter

  1. Spidskålen snittes fint. Fløden kommes i en gryde og koges let ind. Resten af ingredienserne vendes i og koges op. Smages til med salt og peber.
  2. Serveres evt. med kartofler og salat i stedet for rugbrød.

Opskriften er udviklet af Sano

Sano er et rehabiliteringscenter ejet og drevet af Gigtforeningen. Sano er for alle med led, ryg og muskellidelser og tilbyder rehabilitering i et tæt samarbejde med patienten.

Senest opdateret 28.06.2023