Sanos fiskefrikadeller med gulerod og cremede ærter
Ca. 10 stk.
Det skal du bruge
Fars til frikadeller
- 350 g torsk eller anden mager fisk som kuller, mørk – eller lyssej
- 2 æg
- 1 lille løg
- 2 små gulerødder
- 10 g grov sennep
- 1/2 dl mælk
- 10 - 20 g quinoa mel (alternativt kikærtemel)
- 10 g frisk dild alternativt dild fra frost
- Salt og peber
- Rapsolie til stegning
Cremede ærter
- 100 g ærter
- 100 g edamame bønner
- Et kvart spidskål 1 – 2 dl
- Madlavningsfløde 4 procent
- Evt. frisk dild, alternativt dild fra frost eller anden yndlings krydderurt
- Salt og peber
- 4 skiver rugbrød
Sådan gør du
Fiskefrikadeller
Alle grønsagerne kan skæres eller rives i hånden eller på en foodprocessor.
- Fisk blendes i en foodprocessor med lidt salt
- Æg, mel og mælk tilsættes fisken lidt efter lidt
- Gulerødder skrælles og rives fint
- Løget hakkes fint
- Bland fiskefars, gulerødder og løg i en stor skål og rør det sammen. Smag til med salt, peber, dild og sennep. Frikadellerne formes med ske eller i hånden og steges til de har en gylden brun farve. Frikadellerne smager bedst med en god stegeskorpe.
Tjek din fisk med vores Omega-3-beregner
Cremede ærter
- Spidskålen snittes fint. Fløden kommes i en gryde og koges let ind. Resten af ingredienserne vendes i og koges op. Smages til med salt og peber.
- Serveres evt. med kartofler og salat i stedet for rugbrød.
Opskriften er udviklet af Sano
Sano er et rehabiliteringscenter ejet og drevet af Gigtforeningen. Sano er for alle med led, ryg og muskellidelser og tilbyder rehabilitering i et tæt samarbejde med patienten.
Senest opdateret 28.06.2023