Fiskefrikadeller med remouladesauce og gulerodssalat
Til 4 personer
Det skal du bruge
Fiskefrikadeller
- 600 g torskefilet
- 1 tsk. groft salt
- 1 æg
- 1 dl letmælk
- 2 spsk. kartoffelmel
- 1 knivspids friskkværnet peber
- Flydende fedtstof til stegning
Tjek din fisk med vores Omega-3-beregner
Remouladesauce
- 300 g græsk yoghurt 2 procent eller skyr
- 2 spsk. pickles, f.eks. Piccalilly
- 1/3 tsk. karry
- 1/4 tsk. sukker
- 1 tsk. citronsaft
- Salt
Gulerodssalat
- 750 g gulerødder
- 1/2 bakke rucola
- 1/2 dl (30 g) pinjekerner
- saft af 1 citron (3 spsk.)
- 1,5 spsk. ahornsirup
Sådan gør du
Fiskefrikadeller
- Del torskefileterne i store stykker.
- Kom fisk og salt i en foodprocessor eller blender, og blend nogle sekunder, til massen er jævn.
- Tilsæt æg, mælk, kartoffelmel og peber, og blend yderligere nogle sekunder.
- Form fiskefarsen til frikadeller, og steg dem i flydende fedtstof ved jævn varme på en stegepande ca. 5 minutter på hver side, til de er gyldenbrune.
Remouladesauce
- Rør alle ingredienserne sammen, og smag til med salt og eventuelt mere sukker eller citronsaft.
Gulerodssalat
- Skræl gulerødderne, høvl dem i brede strimler, og kom dem i en skål. Hæld kogende vand over dem, og lad dem stå 1/2 minut. Hæld vandet fra, og afkøl gulerødderne ved hurtigt at overhælde dem med koldt vand.
- Skyl rucolasalaten i koldt vand, og lad den dryppe godt af.
- Rist pinjekernerne lysebrune på panden.
- Rør en marinade af citronsaft og ahornsirup, og bland alle ingredienser til salaten sammen.
Servering
Server fiskefrikadellerne med gulerodssalat og remouladesauce og gerne kartofler.
Tip
Du kan smage fiskefarsen til med 1/4 tsk. revet muskatnød eller revet skal af 1/2 økologisk citron og 1 dl hakkede krydderurter. Fiskefarsen kan laves uden æg, brug så 1,5 dl mælk i alt.
Senest opdateret 28.06.2023