Anmeldelser

5/5

Din anmeldelse

Friterede rødspættefileter med krydrede pastinakker og kartofler

Til 4 personer

Det skal du bruge

  • 600 g rødspættefilet
  • Mel til panering
  • 2 æg
  • 125 g pankorasp (eller almindelig rasp)
  • Olie til friturestegning
  • Salt og peber

Pastinakker og kartofler

  • 500 g pastinakker
  • 4 bagekartofler
  • 1 dl god olivenolie

Krydderiblanding

  • 1 spsk. korianderfrø
  • 1 tsk. hel sort peber
  • 0,5 tsk. chiliflager
  • 1 tsk. bukkehornsfrø
  • 1 spsk. spidskommen
  • 1 tsk. gurkemeje

Til servering

  • 1 bundt koriander
  • 3 dl yoghurt eller skyr
  • 1 lime

Sådan gør du

Krydderiblanding

  1. Rist alle de tørre krydderier (minus gurkemeje) på en tør pande i et par minutter, indtil de æteriske olier begynder at blive frigivet, og det dufter herligt.
  2. Kom krydderierne i en morter sammen med gurkemejen, og knus dem (eller kom dem i en kraftig frysepose, og knus dem med en tung kødhammer, hvis ikke du har en morter).

Pastinakker og kartofler

  1. Lav en portion krydderiblanding.
  2. Sæt ovnen på 180 grader.
  3. Skræl pastinakker og kartofler, og skær dem i grove stykker på ca. 3 x 3 cm.
  4. Læg dem i en skål, dæk dem med kogende vand, og lad dem trække i 12 minutter.
  5. Hæld vandet fra, og vend olivenolien i.
  6. Krydr med salt og krydderiblandingen, og læg rodfrugterne i ét lag i et ovnfast fad.
  7. Bag dem i ovnen i ca. 35 minutter, til de er gyldne og lækre.

Fisk

  1. Krydr fileterne med lidt salt og peber. Vend dem i mel, dernæst i sammenpisket æg og til sidst i panko/rasp.
  2. Varm olien op til ca. 180 grader i en gryde (når den syder omkring en tændstik, er olien varm nok).
  3. Kom fileterne i olien ad nogle gange, og friter dem, til de er gyldne.
  4. Lad dem dryppe af på køkkenrulle, og drys med lidt salt.

Tjek din fisk med vores Omega-3-beregner

Servering

Anret fisken oven på pastinakker og kartofler, og kom masser af plukket koriander på toppen. Server med limebåde og yoghurt eller skyr drysset med lidt af krydderiblandingen.

Tip

Panko er en grov japansk rasp, der fås hos asiatiske købmænd. Hvis du vil have en mere vægtvenlig ret, kan du i stedet for vende rødspættefileterne i rugmel og stege dem i lidt smør og olie.

Steg dem på en middelvarm pande og start med den mest ensartede side, og giv den 2–3 minutter, til den er pænt gylden. Vend fisken, og steg den i kort tid på den anden side.

Senest opdateret 28.06.2023