Grillet hornfisk med spidskål og kikærter
Til 4 personer.
Det skal du bruge
- 1 kg hel, renset hornfisk
- 1 bundt timian
- 1 bundt rosmarin
- 1 helt hvidløg
- 1/2 økologisk citron
- 2 dåser kikærter, skyllet og afdryppet
- 2 spidskål
- Olivenolie
- 20 g smør
- Salt og peber
Sådan gør du
Fisk
- Vask hornfisken, og skrab eventuelt det blod ud, der sidder langs med rygbenet. Skær fisken ud i stykker på ca. 10 cm. Krydr dem godt på kødsiden med salt og peber, og fyld dem med et par kviste timian og rosmarin, lidt pillet, grofthakket hvidløg
og revet citronskal. Dryp skindsiden med lidt olivenolie, og krydr med salt og peber. Lad gerne fisken trække et par timer. - Grill fisken direkte på en mellemvarm grill. Vend stykkerne et par gange, indtil de er gyldne og sprøde på begge sider, og du kan fornemme, at benet begynder at løsne sig – det tager normalt 6–8 minutter. Grill gerne et par hele, upillede fed hvidløg
sammen med fisken.
Tjek din fisk med vores Omega-3-beregner
Spidskål
- Fjern eventuelt de yderste blade på spidskålen, og flæk den på midten (del den i 4 stykker, hvis den er stor). Skær eventuelt det nederste af stokken.
- Læg kålen i en bredbundet gryde med skærefladen nedad, tilsæt ½ dl vand, olivenolie, lidt salt og saften fra den halve citron. Kog under låg i 1 minut, fjern derefter låget, og kog videre, til vandet er fordampet. Steg videre, til kålen er gylden på skærefladen. Vend kålen, kom smørret på, og lad det smelte ned mellem bladene.
- Vend kikærterne ned i gryden til spidskålen, krydr med salt og peber og lidt citronskal, og drys med lidt timian.
Servering
Server den grillede hornfisk sammen med spidskålen.
Tip
Prøv at servere en grøn salat med masser af friske krydderurter og en god dressing.
Senest opdateret 28.06.2023