Anmeldelser

0/5

Din anmeldelse

Grillet makrel med sommersalat

4 personer

Makrel

Ingredienser

  • 600 g makrelfileter med skind
  • Salt og peber
  • Olivenolie til stegning
  • Krydderurter til servering

Fremgangsmåde

  1. Giv fileterne tre-fire rids på skindsiden, så de ikke krøller så meget sammen, når de steges eller grilles. Krydr med salt og peber, og lad dem gerne trække en times tid. Pensl dem med lidt olivenolie, og grill eller steg dem gyldne på skindsiden.
  2. Pandestegning: Kom lidt olie på en varm pande, og steg fileterne i 2–3 minutter på skindsiden, til de er gyldne. Vend fileterne, og tæl til 10 – voila – nu er de klar.
  3. Grillstegning: Pensl skindsiden med lidt olivenolie, og grill fileterne på skindsiden på en meget varm grill med rene riste, til de er gyldne – eller grill dem i en dobbeltsidet "iskevender"

Sommersalat

Ingredienser

  • 200 g rygeost 5+
  • 1 1/4 dl fromage frais
  • 1 1/4 dl tykmælk
  • 12 radiser
  • 2 agurker
  • 1 bundt purløg
  • Lidt citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Rør rygeost, fromage frais og tykmælk sammen til en glat og ensartet creme.
  2. Skær radiserne ud i små terninger.
  3. Skræl agurkerne, fjern kernerne, og skær kødet i små terninger.
  4. Hak eller klip purløget fint (gem lidt til pynt).
  5. Vend det hele sammen med rygeostcremen.
  6. Smag til med salt og peber samt citronsaft.

Servering

  • Fordel fisk og sommersalat på tallerkenerne, og drys med krydderurter. Server gerne med en grøn salat med masser af krydderurter, godt rugbrød og eventuelt små nye, kogte kartofler.

Tip

  • Hvis du griller makrelfileterne, kan du prøve at komme lidt røgflis af f.eks. æbletræ eller kirsebærtræ på kullene. Drys også lidt af dine yndlingskrydderurter på, og læg låg på, mens du griller – så får du en let røget effekt.

Tjek din fisk med vores Omega-3-beregner

Senest opdateret 28.06.2023