Grøn risotto med laks
Til 4 personer.
Det skal du bruge
- 1 spsk. olivenolie
- 2 dl risotto-ris
- 1 stort løg (100 g)
- 2 stilke bladselleri (100 g)
- 2 spsk. citronsaft
- 4 dl bouillon
- 1 stor grøn peberfrugt (200 g)
- 200 g frosne ærter
- 60 g revet parmesanost
- Salt og peber
- 1 dl hakket persille
- 4 lakseportioner
- 1 spsk. flydende fedtstof
- Salt og perber
Sådan gør du
- Start med at findele grøntsagerne: Hak løget fint, skær bladselleri i tynde skiver og skær peberfrugten i små tern.
- Varm olien i en gryde og svits ris, løg og bladselleri til risene er klare. Tilsæt citronsaft og bouillon og lad det koge for svag varme i ca. 15 minutter.
- Tilsæt grøn peberfrugt og ærter og lad det koge med i to minutter.
- Vend parmesanost og persille i og smag til med salt og peber.
- Steg laksestykkerne møre på panden, drys med salt og peber og server.
Et godt tip
Hvis du har rester tilbage, er en god idé at koge risottoen godt igennem for at dræbe jordbakterier fra persillen, inden du gemmer den i køleskabet.
Tjek din fisk med vores Omega-3-beregner
Senest opdateret 28.06.2023