Julesild med rodfrugter
Forret til 4 personer
Ingredienser
- 1 gulerod
- 1 persillerod
- ½ grøn peberfrugt
- 1 stort rødløg
- 6 gammeldags modnede, marinerede sildefileter (ca. 360 g)
Marinade
- 2 dl tomatketchup
- 1 dl kryddereddike
- 2 dl sukker
- 12 hele nelliker
- Friskkværnet sort peber
Fremgangsmåde
Marinade
Rør tomatketchup, kryddereddike, sukker, nelliker og peber sammen i en skål.
Grøntsager og fisk
- Skræl guleroden og persilleroden, og kog dem næsten møre i letsaltet vand - de skal stadig have "bid". Hæld vandet fra, og lad rødderne køle af. Skær dem derefter i tynde skiver.
- Skær peberfrugt og rødløg i små terninger.
- Skær sildefileterne i ca. 4 cm store stykker.
- Bland grøntsager og sild med marinaden, og lad julesildene trække i køleskab 1 døgn, inden der spises af dem.
Servering
Spis sildene på et stykke godt rugbrød pyntet med et salatblad.
Tjek din fisk med vores Omega-3-beregner
Senest opdateret 28.06.2023