Laksefrikadeller i wrap med chipotle
4 personer
Det skal du bruge
Laksefrikadeller:
- 600 g hakket, fersk laks
- 2 tsk. salt
- 1 tsk. sort peber
- 1 spsk. paprika
- 1 tsk. chipotle (røget chili)
- 2 rødløg
- 1 bundt purløg
- 2 æg
- 2 spsk. kartoffelmel
- 1 dl letmælk
- olivenolie/smør til stegning
Til servering
- 8 grove wraps, f.eks. fuldkornstortillaer
- 1 bakke rucola, skyllet
- 2 avocadoer, i terninger
- 4 tomater, i terninger
- cremefraiche 9 %
- lidt frisk mynte eller koriander
Sådan gør du
Laksefrikadeller:
- Krydr det hakkede laksekød med salt og peber, paprika og chipotle, og rør det godt sammen.
- Hak det pillede rødløg og purløget, så fint du kan, og kom det i farsen.
- Rør æggene i et ad gangen. Rør kartoffelmelet i, tilsæt mælken, og rør farsen godt sammen.
- Lad den hvile 10–15 minutter i køleskabet. Steg laksefrikadellerne i rigeligt olie/smør på en pande, til de er dejligt sprøde og gyldne på begge sider.
Servering:
Sæt dellerne på bordet sammen med wraps, rucola, avocado, tomat og cremefraiche rørt med lidt friskhakket mynte eller koriander, og lad alle lave deres egne wraps.
Tip
Sørg for at krydre farsen godt. Smag på den, eller steg en „prøvedelle“ – der er en verden til forskel på en underkrydret delle og én, der er krydret godt! Du kan også bruge færdig fiskefars til frikadellerne
Tjek din fisk med vores Omega-3-beregner
Senest opdateret 28.06.2023