Laksesalat - Opskrift af Claus Holm
2 personer
Det skal du bruge
- 300 g laks
- 2 spsk. salt
- 2 spsk. sukker
- 1 citron
- 1 stk. frisésalat eller andet
- 50 g mandler røgede eller alm.
- 1 lime
- 1 avocado
- 1 rødløg
- 1 tak spidskommen
- 1 spsk. små kapers
- 2 spsk. skyr
Sådan gør du
- Rids laksen, gnid med salt og sukker samt saft og skal af en citron
- Lad det stå 20 min.
- Bages i ovn 10-12 min. 170 grader
- Pluk laksen
- Kom en klat skyr på tallerkenen og herpå salat - drys med nødder og kapers
- Flæk avocado, og smag til med spidskommen og lime (alternativt - køb et glas guacamole, og smag det til på samme måde)
- Fordel det på tallerkenen og sammen med den plukkede laks
- Løget skæres i fine tynde skiver eller hakkes.
Tip
Vi bruger laks, men du kan bruge rejer eller kylling - lige det du lyster, evt. en rest fra i går.
Tjek din fisk med vores Omega-3-beregner
Senest opdateret 28.06.2023