Laksetærte med spinat samt ovnbagt grøntsagsmiks og selleri-æbleråkost
4 personer
Laksetærte med spinat
Ingredienser
- 50 g plantemargarine
- 100 g kvark/fromage blanc
- 100 g hvedemel
- Ca. 1/2 dl vand
- 375 g hel, dybfrossen spinat
- 150 g friskost light med løg og urter
- 2 dl letmælk
- 4 æg
- 250 g røget laks i tern
- Ca. 1 tsk. salt
- 1 knivspids hvid peber
Fremgangsmåde
- Plantemargarine, kvark, mel og vand æltes sammes til en tærtedej. Dejen hviler i køleskab mindst 1 time, før den rulles ud og lægges i en tærteform.
- Spinaten tøs op og knuges fri for væde.
- Friskost, letmælk og æg piskes sammen. Salt og peber tilsættes.
- Laks og spinat blandes og fordeles på tærtebunden.
- Æggeblandingen hældes over.
- Tærten bages i ca. 45 minutter ved 200 grader.
Ovnbagt grøntsagsmiks
Ingredienser
- 1 squash i tern (300 g)
- 2 rødløg i tynde både (200 g)
- 1 gul peberfrugt i store tern (130 g)
- 1 rød peberfrugt i store tern (130 g)
- 1 grøn peberfrugt i store tern (130 g)
- 12 blommetomater i halve (200 g)
- 16 sorte oliven
- 1 kvist frisk timian (eller 1 1/2 tsk. tørret)
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 1 spsk. olivenolie
Fremgangsmåde
- Olie, timian, salt og peber kommes i en stor skål eller en 10 liters plastpose.
- Squash, rødløg, peberfrugter, og tomater vendes i olieblandingen.
- Grøntsagsblandingen hældes i en bradepande beklædt med bagepapir.
- Bages i ovnen ca. 12 min. ved 200 grader.
- Oliven vendes forsigtigt i grøntsagerne.
Selleri-æbleråkost
Ingredienser
- 1 lille rodselleri, revet
- 2 røde æbler i små tern
- Saften af 1 citron
- Ca. 1 spsk. ahornsirup eller sukker
Fremgangsmåde
- Selleri og æbler blandes med citronsaft og ahornsirup eller sukker. Smages til.
Portionen på billedet indeholder
Energi: 2700 kJ/645 kcal
Protein: 38 g
N-3 fedtsyrer: 2 g
Kalk: 530 mg
D-vitamin: 4 µg
Kostfibre: 9 g
Tjek din fisk med vores Omega-3-beregner
Senest opdateret 28.06.2023