Ovnbagt torsk med blåskimmelost og råmarineret squash
Til 4 personer.
Det skal du bruge
- 2 rødløg
- 4 uskrællede syrlige æbler, f.eks. belle de Boskoop
- Smør til fadet
- 1/2–3/4 dl honning (afhængigt af æblernes syrlighed)
- 1 lille kvist frisk timian
- 600 g torskefileter
- 80 g Blå Castello eller anden mild blåskimmelost
- 40 g valnøddekerner
- Salt og peber
Råmarineret squash
- 1 squash
- 1 spsk. olivenolie
- 2 spsk. hvid balsamicoeddike
- 2 tsk. rosépeber
- 1 knsp. groft salt
Sådan gør du
Fisk
- Sæt ovnen på 200 grader.
- Pil løgene, og skær æbler (med skræl) og løg i terninger. Kom dem i et smurt ovnfast fad sammen med honning og timian, og bland godt. Dæk fadet med folie, og steg æble-løg-blandingen i ovnen i 15 minutter.
- Tag fadet ud af ovnen, og fjern folien.
- Del torsken i serveringsstykker, og læg dem oven på æble-løgblandingen.
- Krydr med salt og peber. Fordel osten på torskestykkerne, og drys til sidst med de grofthakkede valnøddekerner. Steg retten i ovnen i yderligere 10–15 minutter uden folie, til fisken er færdig. Stegetiden afhænger af torskefileternes tykkelse.
Tjek din fisk med vores Omega-3-beregner
Råmarineret squash
- Snit squashen i meget tynde skiver på et råkostjern, og kom dem i en skål. Bland olivenolie, balsamicoeddike, rosépeber og salt til en marinade, hæld den over squashskiverne, og vend det forsigtigt rundt.
Servering
- Server den ovnbagte torsk sammen med den råmarinerede squash og gerne med kogte kartofler til.
Senest opdateret 28.06.2023