Anmeldelser

5/5

Din anmeldelse

Pasta carbonara med kammuslinger

Til 4 personer

Det skal du bruge

  • 500 g fuldkornspasta med spinat
  • 250 g champignoner
  • 100 g bacon i tynde strimler
  • 1–2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 tsk. olivenolie
  • 300 g kammuslinger
  • 3 æg
  • 100 g flødeost naturel light
  • 1 dl letmælk
  • 75 g friskrevet parmesan
  • Ca. 1/2 tsk. salt
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. Kog pastaen efter anvisning på pakken.
  2. Gør champignonerne i stand, og skær dem i halve. Svits dem på en tør pande, til de er gyldne, og en del af vandet er fordampet. Tag dem af panden.
  3. Skær baconen i tynde strimler.
  4. Pil hvidløgene, og hak dem fint. 
  5. Varm olien op på en stegepande ved god varme, og rist baconstrimlerne gyldne. Tilsæt hvidløg og kammuslinger, og sauter endnu 3–4 minutter, til kammuslingerne lige netop er gennemstegte.
  6. Pisk æg, flødeost, letmælk, parmesan, salt og peber let sammen. 
  7. Hæld vandet fra den kogte pasta, og tilsæt indholdet fra panden samt æggemælken. Bland det hele godt sammen, og lad retten stå et par minutter på den slukkede, men stadig varme kogeplade, mens du rører forsigtigt. Pas på at retten ikke bliver for varm, da æggene så vil skille. 
  8. Server straks, gerne med en grøn salat og godt, groft brød til. 

Tip

Vil du have en mere vægtvenlig ret, så kan du bruge fedtfattig bacon, eventuelt kalkunbacon. 

Tjek din fisk med vores Omega-3-beregner

Senest opdateret 28.06.2023