Rejesalat med chili, squash og blommer
Forret til 4 personer
Ingredienser
- 1 squash
- 3 faste blommer
- 2 tsk. olivenolie
- 1 stilk bladselleri
- 100 g salat, fx hjertesalat i strimler
- 300 g kogte rejer, gerne tigerrejer
Chilimarinade
- 1 fed hvidløg
- 1 rod chili
- Saft fra 1 lime (1/2 dl)
- 1 spsk. sød chilisauce
Sådan gør du
Chilimarinade
- Pil hvidløget, og hak det fint. Hak også chilien fint.
- Bland hvidløg, chili, limesaft og sød chilisauce i en skål, og kom rejerne i marinaden. Lad rejerne marinere i køleskab i mindst 1 time.
Salat
- Skær squashen i terninger, og halver blommerne.
- Varm 1 tsk. olivenolie på en stegepande, og svits først squashterningerne 2–3 minutter ved høj varme, til de har lysebrune kanter, men stadig er sprøde. Hæld dem over på en tallerken, og lad dem køle af.
- Varm endnu 1 tsk. olivenolie på panden, og svits blommerne i 2–3 minutter ved høj varme. Lad også dem køle af.
- Skær bladsellerien i tynde skiver.
- Bland nænsomt squash, blommer, bladselleri og salat, kom rejer og marinade i, og vend forsigtigt rundt.
Servering
Server gerne rejesalaten med lune grovflutes.
Tip
Kom eventuelt 100 g friske eller optøede grønne ærter eller friske grønne asparges skåret i stykker på 2 cm i salaten. Grønne asparges smager ekstra godt, hvis du svitser dem på samme måde som squash og blommer.
Tjek din fisk med vores Omega-3-beregner
Senest opdateret 28.06.2023