Rørt rillette med varmrøget laks
4 personer
Ingredienser
- 500 g varmrøget laks
- 2 spsk. mayonnaise
- 2,5 dl skyr naturel
- 2 tsk. grov dijonsennep
- 1 bundt dild
- 1 bundt purløg
- 2 spsk. kapers
- 1 rødløg
- Lidt citronsaft
- 12 grønne asparges
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Fjern skindet på laksen og den brune bræmme i midten mellem laks og skind. Pluk kødet i mindre stykker. Rør en dressing af mayonnaise, skyr og sennep. Pluk og hak dilden, klip purløget og hak kapersene, og kom det hele i dressingen. Pil rødløget og hak det, og kom også det i.
- Vend det plukkede laksekød i dressingen, og smag til med salt, peber og lidt citronsaft.
- Kog de grønne asparges i letsaltet vand i 1 minut.
Servering
- Server rilletten sammen med de grønne asparges.
- Rist eventuelt noget godt brød på en pande i lidt smør, og spis det lunt til rilletten sammen med spæde salatblade vendt i en syrlig vinaigrette.
Tjek din fisk med vores Omega-3-beregner
Senest opdateret 28.06.2023