Anmeldelser

0/5

Din anmeldelse

Sildeburgere med rugbrød og råkostsalat

Til 4 personer.

Det skal du bruge 

  • 600 g kartofler
  • 600 g sildefileter
  • 1 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 1 æg
  • 1 dl persille
  • 1/2 tsk. friske timianblade
  • 1 tsk. salt
  • Lidt peber
  • Olie til stegning
  • 16 skiver godt rugbrød
  • 120 g friskost naturel light 
  • Salatblade
  • 1 stort rødløg i ringe

Råkostsalat

  • 1/2 hvidkålshoved
  • 1 madæble
  • 1 rødløg
  • 1 bundt persille

Sådan gør du

Burgerbøffer

  1. Sæt ovnen på 200 grader.
  2. Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem helt møre i usaltet vand.
  3. Læg de sammenfoldede sildefileter på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i 15 minutter. Tag skindet af sildefileterne, og del dem i mindre stykker.
  4. Pil og riv hvidløg og løg, og kom det i en stor skål sammen med kartofler, sildefileter, æg, hakket persille, timian, salt og peber.
  5. Rør det godt sammen til en fars. Form sildefarsen til 8 flade burgerbøffer, og steg dem på panden i lidt olie, ca. 6 minutter på hver side ved middel varme.

Råkostsalat

  1. Snit hvidkålen fint. Fjern kernehuset fra æblet, og skær det i små terninger. Pil løget, og skær også det i små terninger. Hak persillen groft, og bland det hele sammen.

Samling af burgerne

  1. Smør alle rugbrødsskiverne med friskost, og læg de 8 skiver på et fad. Fordel salatblade, sildebøffer og rødløg på skiverne, og læg de andre 8 brødskiver på som låg.

Servering

Server sildeburgerne sammen med råkosten.

Tip

Du kan bruge en færdiglavet fiskefars til burgerne. Sildefarsen kan også formes og spises som frikadeller.

Tjek din fisk med vores Omega-3-beregner

Senest opdateret 28.06.2023