Skindstegt kuller med ovnbagte rodfrugter
4 personer
Ingredienser
- 600 g kullerfilet med skind
- Salt og peber
- Olie/smør til stegning
- 500 g små kartofler
- 1 kg blandede rodfrugter
- 1 hvidløg
- 8–10 skalotteløg
- 2 små rødløg
- Salt og peber
- 1 dl god olivenolie + evt. lidt ekstra
- 1/2 bundt timian
- 1/2 bundt estragon
Fremgangsmåde
Rodfrugter
- Sæt ovnen på 180 grader.
- Vask og skræl kartoflerne og de øvrige rodfrugter, og skær dem i grove, nogenlunde ens stykker.
- Del hvidløget i fed uden at pille dem, og pil skalotteløg og rødløg.
- Læg det hele i et ovnfast fad, der er så stort, at rodfrugterne ikke ligger i lag.
- Krydr med salt og peber, og vend det sammen med olivenolie, timian og estragon (gem lidt til pynt) – brug hænderne, og sørg for at få olien og krydderierne godt fordelt.
- Sæt fadet i ovnen i ca. 1 time.
- Vend rodfrugterne et par gange undervejs, og giv dem eventuelt lidt mere olie.
Fisk
- Lav 2–3 fine rids i skindsiden med en skarp kniv. Krydr med salt og peber.
- Steg fisken i 2–3 minutter på skindsiden i lidt olie på en varm pande.
- Skru ned for varmen, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), indtil kødet netop begynder at få en mælkehvid farve.
- Kom så et par små klumper smør på panden, og lad det bruse op.
- Vend fisken, og tæl til 3 – voila! – nu er fisken klar til servering.
Servering
- Anret fisken oven på rodfrugterne, og drys med frisk estragon og timian.
- Server gerne en god salat til.
Tjek din fisk med vores Omega-3-beregner
Senest opdateret 28.06.2023