Anmeldelser

5/5

Din anmeldelse

Skindstegt kulmule med dampede asparges, krydderurtesalat og hønseglace

4 personer

Ingredienser

  • 1 kg kartofler, gerne nye
  • 1 bundt grønne asparges
  • 600 g kulmulefilet med skind
  • Salt og peber

Hønseglace

  • 2 dl hønsefond (eller vand og bouillonterning)
  • 1 dl hvidvin
  • En klat smør

Krydderurtesalat

  • Krydderurter efter egen smag
  • Olivenolie
  • Citronsaft

Fremgangsmåde

Hønseglace

  1. Kom hønsefonden i en gryde og lad væden dampe ind til det halve.
  2. Tilsæt hvidvin og kog igen væden ind til det halve.
  3. Smag til med smør, salt og peber og lad den koge, til det får en sirupsagtig konsistens.

Grøntsager

  1. Skrub kartoflerne og kog dem i letsaltet vand i 12-15 minutter.
  2. Sluk for varmen og lad dem stå under låg i kogevandet og simre færdig.
  3. Bræk den nederste træede del af de grønne asparges. Kog dem ca. 2 minutter.

Fisken

  1. Lav et par ridser i skindsiden på fileterne med en skarp kniv. Del fisken i portionsstykker og krydr dem med salt.
  2. Steg fiskestykkerne på en pande i lidt olie med skindsiden nedad, først ved god varme og derefter ved lidt lavere blus. Giv dem 5-10 minutter afhængigt af tykkelse.

Krydderurtesalat:

  1. Pluk de rensede krydderurter i stykker ned i en skål.
  2. Kom lidt olivenolie, citronsaft og salt ved, og vend krydderurterne rundt i marinaden.

Servering

Anret fisken med kartofler, asparges og krydderurtesalat, og dryp hønseglacen over.

Violà, du har nu tilberedt en lækker gourmetret.

Tjek din fisk med vores Omega-3-beregner

Senest opdateret 28.06.2023