Anmeldelser

0/5

Din anmeldelse

Sommer-muslinger - Opskrift af Claus Holm

Til 2 personer.

Det er sundt, nemt og billigt!

Det skal du bruge

  • 1 kilo blåmuslinger
  • 1 løg pillet og skåret i både
  • 1 fed hvidløg
  • 1 bdt. grønne asparges
  • 1 æble
  • 1 lille pakke hindbær (kan undlades)
  • 1 stk. sommerporrer i ringe
  • Lidt olie, salt og peber
  • Frisk dild eller anden yndlingskrydderurter - på billedet har Claus pyntet med ramsløgblomst

Tip! Retten kan dampes med weissbier og lidt smør, hvis man kan tåle det.

Den kan også toppes med sprødt bacon på toppen.

Tjek din fisk med vores Omega-3-beregner

Sådan gør du

  1. Muslinger skylles - de åbne smides ud!
  2. Løg og et helt fed knust hvidløg skal kommes i bunden af gryden sammen med sommerporrer i ringe. Her på muslinger – så låg på og lad dem dampe i 5-7 min ved høj varme, til muslingerne har åbnet sig – dem der fortsat er lukkede smides ud.
  3. Top retten med asparges, der er skåret på skrå - et æble skæres i både og kommes ud over retten - krydr med salt og peber - pynt med krydderi og de friske hindbær - de er i sæson lige nu og smager skønt.

Tip! Du kan røre en købemayonnaise med frisk dild og citron og servere nye kogte kartofler til eller gode chips.

Senest opdateret 28.06.2023