Stegt filet royal af lange og mangosalat
Til 4 personer
Det skal du bruge
- 600 g filet royal af lange
- Mel, æg og rasp til panering
- Olivenolie og koldt smør
- Salt og peber
Dressing
- 25 g frisk ingefær
- 2 fed hvidløg
- 2 røde chilier
- 1 stilk citrongræs
- 50 g god mayonnaise
- 50 g skyr naturel
- 1 spsk. sesamolie
- 1 spsk. fiskesauce
- 2 spsk. god chilisauce
Salat
- 2 hoveder hjertesalat
- 1 mango
- 1 bundt forårsløg
Til servering
- 1 bundt koriander
- 2 spsk. kokosmel
- 50 g cashewnødder
Sådan gør du
Dressing: Skræl ingefæren, og pil hvidløget. Hak ingefær, hvidløg, chilier og citrongræs fint. Bland det i en skål med mayonnaise og skyr (gem lidt chili til pynt), og smag til med sesamolie, fiskesauce og chilisauce.
Salat: Riv hjertesalaten i mindre stykker. Skær kødet fra mangoen i tynde både. Snit forårsløgene fint. Kom hjertesalat, halvdelen af mangoen og det meste af forårsløget i en skål, og vend dressingen i.
Fisk: Skær fisken i 8–12 mindre stykker, og krydr med salt og peber. Vend dem i mel, pisket æg og til sidst rasp. Steg dem på en godt varm pande i olivenolie på den ene side i 2–3 minutter, til den begynder at blive gylden og sprød. Tilsæt 4–5 klumper koldt smør, og vend fisken, så snart det er bruset af. Steg videre i 2–3 minutter, mens du hele tiden „drypsteger“ den side, der vender opad, ved at tage smør/olie fra panden med en spiseske og hælde hen over fisken. Krydr med lidt salt og peber igen.
Servering: Anret fisken oven på salaten, kom resten af mangoen, forårsløgene og chilien over, og drys med plukket koriander, kokosmel og ristede cashewnødder.
Server sammen med godt, groft brød.
Tip
Hvis du vil have en mere vægtvenlig ret, kan du vende fileterne i rugmel og stege dem på en middelvarm pande i en blanding af smør og olivenolie.
Tjek din fisk med vores Omega-3-beregner