Anmeldelser

0/5

Din anmeldelse

Stegt kulmule med bønner og risotto

Til 4 personer

Ingredienser

  • 600 g kulmulefilet med skind
  • Salt og peber
  • Olie/smør til stegning

Risotto

  • 2 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 200 g risottoris
  • 2 dl hvidvin
  • 3/4 liter varm hønsebouillon (kan erstattes med fiske- eller grøntsagsbouillon)
  • 30 g fintrevet parmesan
  • Lidt citronsaft
  • 200 g friske grønne bønner
  • 1 bundt purløg
  • Salt og peber

Til servering

  • Lidt krydderurter
  • Lidt ekstra jomfruolivenolie
  • Evt. balsamico

Sådan gør du

Risotto

  1. Hak skalotteløg og hvidløg fint, og sautér det i olie og smør i en gryde, til løgene er klare, men ikke har taget farve. Tilsæt risene, og lad dem sautere i 1 minut. Tilsæt hvidvin og salt, og lad vinen koge næsten helt ind. Skru ned for varmen, så risene netop simrer, og tilsæt den varme bouillon lidt ad gangen, mens du rører. Lad risene opsuge næsten al bouillonen. Forsæt med at tilsætte bouillon, indtil risene er møre, men stadig har lidt bid. Det tager 15–18 minutter.
  2. Tag risottoen af varmen, rør parmesan i, og smag til med salt og peber samt citronsaft. Risottoen skal være cremet og "våd" – tilsæt eventuelt lidt mere bouillon for at justere konsistensen. Læg låg på gryden, og lad risene trække i 3–4 minutter.
  3. Skær bønnerne i mundrette stykker, og blancher dem i 1 minut i spilkogende vand. Skyl purløgene, og klip dem. Vend bønner og purløg i risottoen, og server straks.

Fisk

  1. Del fisken i portionsstykker, og lav to-tre fine rids i skindsiden med en skarp kniv.
  2. Krydr med salt og peber, og steg fisken i 2–3 minutter på skindsiden i lidt olie på en varm pande.
  3. Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre på skindsiden, til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve.
  4. Tilsæt et par små klumper smør, og lad det bruse op.
  5. Vend fisken, og tæl til 10 – voila! – nu er fisken klar til servering.

Tjek din fisk med vores Omega-3-beregner

Servering

Anret fisken oven på risottoen. Pynt med krydderurter, og dryp med ekstra jomfruolivenolie og eventuelt balsamico. Server gerne retten med godt brød og en grøn salat til.

Senest opdateret 28.06.2023