Stegt laks med wokket pak choi og pasta
Til 4 personer.
Det skal du bruge
- 400 g tørret fuldkornspasta
- 600 g laksefilet uden skind
- Olie/smør til stegning
- 1 spsk. ristet sesamolie
- Evt. frisk koriander
- Salt og peber
Wok
- 1 pak choi
- 200 g svampe
- 4 skalotteløg
- 2 røde chilier
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk. sesamfrø + lidt til pynt
- 2 spsk. neutral olie, fx rapsolie
- 50 g saltede peanuts + lidt til pynt
- 1 spsk. rørsukker
- 2 spsk. sojasauce
- Saft fra 1 limefrugt
- 2 spsk. østerssauce
Sådan gør du
Wok
- Kog pastaen som anvist på emballagen.
- Skyl pak choien, og tør den. Snit både top og bund groft.
- Skyl og snit svampene. Skær skalotteløgene i tynde skiver.
- Hak chilier og hvidløg fint. Rist sesamfrøene på en tør pande.
- Varm din wok godt op, inden du tilsætter olie. Sauter pak choi og svampe hurtigt ved høj varme. Tilsæt sesamfrø, peanuts, skalotteløg, chili og hvidløg. Vend det godt rundt. Tilsæt rørsukker, sojasauce, limesaft og østerssauce. Start med en spiseskefuld sojasauce og en spiseskefuld østerssauce, og smag til med mere efter behag. Sautér det hele i ca. 1 minut, og vend den kogte, drænede pasta i wokken med grøntsager.
Fisk
- Krydr laksefileterne med salt og peber. Steg dem i olie/smør på en pande. Giv dem moderat til høj varme i 3–4 minutter, afhængigt af tykkelsen. Vend fileterne, når de er sprøde og gyldne, og steg dem på den anden side i knap 1 minut.
Servering
Server laksen straks på en bund af pasta og wokstegt pak choi. Drys med ekstra sesamfrø og peanuts. Dryp lidt ristet sesamolie over, og drys eventuelt med friske korianderblade.
Tip
Pas på ikke at give laksen for meget. Den smager meget bedre, hvis den er lidt understegt. Pak choi fås typisk hos etniske grønthandlere. Du kan også bruge bladbeder eller spinat.
Tjek din fisk med vores Omega-3-beregner
Senest opdateret 28.06.2023