Stegt mørksej med quinoa-tabbouleh
4 personer
Ingredienser
- 600 g mørksejfilet
- Salt og peber
- Groft rugmel
- Smør og olivenolie til stegning
Quinoa-tabbouleh
- 150 g quinoa
- Olivenolie til stegning
- 2 tomater
- 1 agurk
- 2 rødløg
- 3 forarsløg
- 1 bundt bredbladet persille
- 1 bundt koriander
- 3 kviste mynte
- 1/2 dl ekstra jomfruolivenolie
- Saft af 1 citron
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk. stødt spidskommen
- 1 spsk. stærk paprika
- Salt og peber
- 1 hjertesalat
Sådan gør du
Quinoa-tabbouleh
- Kom quinoaen i en sigte, skyl den grundigt med koldt vand (det fjerner quinoaens indhold af saponin, et sæbeagtigt stof, der giver en bitter smag), og lad den dryppe godt af.
- Varm lidt olie i en tykbundet gryde, og rist quinoaen, til den tager let farve og begynder at dufte nøddeagtigt. Rør konstant, så den ikke hænger fast i bunden.
- Tilsæt 3½ dl vand, bring det i kog, og kog quinoaen i 10 minutter.
- Sluk for varmen, og lad den trække i yderligere 10 minutter.
- Krydr med salt, og lad quinoaen køle lidt af.
- Skær tomater og agurk i terninger på ca. ½ cm, snit rødløg og forårsløg fint, hak persille, koriander og mynte (gem lidt af krydderurterne til pynt), og vend det hele i den let afkølede quinoa.
- Tilsæt jomfruolivenolie, citronsaft og finthakket hvidløg, og smag til med spidskommen, paprika, salt og peber.
- Vend til sidst plukkede og skyllede blade af hjertesalat i.
Fisk
- Del fileterne i mindre stykker, og krydr med salt og peber. Vend dem i lidt groft rugmel, og steg dem på en middelvarm pande i godt med smør/olivenolie.
- Steg fisken på den ene side i 3–4 minutter, indtil den er pænt gylden; vend fisken, og steg den kort på den anden side.
Servering
- Anret fisken på tallerkener oven på quinoatabboulehen.
- Drys med de gemte krydderurter, dryp lidt ekstra jomfruolivenolie over, og læg eventuelt en citronbåd ved.
- Server gerne et godt arabisk brød til, såsom Khubz eller andet godt groft brød.
Tjek din fisk med vores Omega-3-beregner
Senest opdateret 28.06.2023