Tarte Flambée med røget laks og spinat
Hovedret til 2 personer – eller frokostret til 4
Det skal du bruge
Bund
- 1 dl vand
- 2 spsk. olivenolie
- 1/4 tsk. groft salt
- ca. 140 g hvedemel
- 60 g fuldkornshvedemel
- 1 tsk. olivenolie til udtrækning af dejen
Fyld
- 200 g frosset spinat i hele blade, optøet
- 150 g røget laks
- 1 dl cremefraiche 5 procent
- 100 g revet mozzarella 16 procent
- revet skal af 1/2 økologisk citron
- friskkværnet sort peber
Sådan gør du
Bund
- Forvarm ovnen til 225 grader.
- Kom vand, olivenolie, salt og det meste af melet i en røreskål, og rør det sammen (brug dejkrogen på din foodprocessor). Tilsæt eventuelt lidt mere mel. Dejen skal være blød og smidig uden at være klistret.
- Læg bagepapir på en bageplade, og sæt den klar.
- Kom olivenolie på hænderne, og form dejen til en flad bolle. Træk og pres forsigtigt dejen ud til en tynd bund på ca. 25–30 cm i diameter, mens den ligger på køkkenbordet.
- Flyt hurtigt dejen over på bagepladen, og fortsæt med at trække den ud, til den måler ca. 35 cm i diameter og fylder det meste af bagepladen. Kom eventuelt lidt mere olie på hænderne undervejs.
Fyld
- Knug spinaten fri for væde.
- Skær laksen i små skiver.
- Fordel cremefraiche, mozzarella, spinat, laks, revet citronskal og et lille drys friskkværnet peber på pizzabunden – i den nævnte rækkefølge.
Bagning
Sæt pizzaen i ovnen på den nederste rille, og bag den i 15 minutter.
Servering
Spis pizzaen, så snart den kommer ud af ovnen. Server eventuelt en blandet salat til.
Tjek din fisk med vores Omega-3-beregner
Senest opdateret 28.06.2023