Æggepandekage med kylling - Opskrift fra Sano
Til 4 personer
Det skal du bruge
Æggepandekagedej
- 8 æg
- 2 dl mælk
- 2 spsk. linsemel (tip: kikærtemel, havremel eller alm. hvedemel kan også bruges)
- Salt og peber
- Lidt rapsolie til stegning
Fraiche dressing
- 4 dl Cheasy fraiche 5 procent (alternativt Fraiche 9 procent, Creme Frisk eller andet syrnet mejeriprodukt)
- 4 spsk. god mayonnaise
- 2 spsk. frisk dild eller fra frost
- 1 spsk. grov sennep
- Salt og peber
Fyld
- 500 g kyllingebryst/inderfilet
- Rapsolie til stegning
- 2 avocado
- 1/4 spidskål rød eller grøn
- 50 g hakket frisk grønkål (kan evt. undlades mod mere spidskål)
- 3 store gulerødder
- 100 g edamame bønner
Sådan gør du
Pandekager
- Alle ingredienserne blandes sammen. Dejen er meget flydende. Pandekagerne bages gyldne på en god stegepande.
Cremefraiche dressing
- Alle ingredienserne blandes sammen og smages til med salt og peber.
Fyld
Alle grøntsagerne kan skæres/rives i hånden eller på en foodprocessor.
- Kyllingebryst/inderfileter steges i hele stykker i rapsolie på en pande til de er gennemstegte. Afkøles let og skæres i tynde skiver.
- Avocadoen skæres i tynde skiver.
- Spidskål snittes fint.
- Gulerødderne skrælles og rives.
- Kål, edamamebønner og gulerødder blandes sammen. Pandekagerne smøres med dressingen og fyldet lægges på og pandekagen rulles sammen.
Serveres evt. med rodfrugtfritter.
Bliv klog på antiinflammatorisk kost og antiinflammatorisk livsstil
Opskriften er udviklet af Sano
Sano er et rehabiliteringscenter ejet og drevet af Gigtforeningen. Sano er for alle med led, ryg og muskellidelser og tilbyder rehabilitering i et tæt samarbejde med patienten.
Senest opdateret 04.12.2024