Andeconfit - Opskrift af Claus Holm
Det skal du bruge
- 1 dåse andeconfit (syltede andelår, købes i dåser)
- 1 appelsin
- 1 bakke friske brombær
- Groft salt
- 2 spsk. dijon sennep
- 1 dl olivenolie eller rapsolie
- 1 pose grønkål
- Frisk salvie eller timian, du bestemmer
Sådan gør du
- Andelår lægges i bradepande – ind i ovn 20 minutter 200 grader.
- Pluk grønkål eller køb det snittet – rør appelsinsaft, sennep og olie sammen – hæld det henover kålen og lad det trække (man kan blanchere kålen forinden).
- Lige før lårene er færdige – lægges kål på et fad – her på rives appelsinskal – og de halve brombær fordeles. Hæld lidt fedt fra andelårene over og drys med friske krydderurter.
Tip
Har du lyst, kan du riste en brik kikærter af i lidt karry og drysse på. Mandariner i både er også et scoop til denne ret!
Senest opdateret 18.12.2024