Anmeldelser

2,6/5

Din anmeldelse

Brændende forårs-kærlighed - Opskrift af Claus Holm

Til 2 personer

Sværhedsgrad: Ret nemt
Forberedelse: 20 minutter
Tilberedning: 30 minutter

Brændende forårs-kærlighed

Det skal du bruge

  • 200 g mager bacon, skæres i små tern
  • 2 rødløg, pilles og skæres i både
  • 4 gode pølser, skæres i skiver
  • 600 g kartofler med skind, koges ca. 15 minutter (de nye med skind)
  • 1 stor sød kartoffel, skæres i stykker og koges sammen med de andre kartofler
  • 2 spsk. olivenolie eller smør
  • 400 g rensede grøntsager, f.eks. selleri, gulerødder, asparges
  • 1 citron, saft og skal
  • Peberrod
  • Salt og peber
  • Lidt persille eller dild
  • 1 bakke små tomater

Sådan gør du

  1. Tomaterne halveres, krydres godt og sættes i ovnen ved 170 grader, til de sætter sig.
  2. Panden varmes op med baconstykker på, de bliver sprøde af det.
  3. Tilsæt løgene, de skal blot med et par minutter, så der lidt bid i.
  4. Kartoflerne knuses og vendes i, og olie eller smør tilsættes.
  5. Vend de fint skårne grøntsager i.
  6. Smag til med peberrod, citron, salt og peber.
  7. Pynt med de bagte tomater og drys med dagens grønt – persille eller dild.

Server rødbedesalat og persilleskyr dertil.

Rødbedesalat

Det skal du bruge

  • 3 stk. rødbeder – skrælles og snittes tyndt på mandolinjern
  • 1 stk. citron – saft og skal
  • Lidt ingefær
  • Lidt salt og peber
  • 1 tsk. honning
  • 1 tsk. sennep
  • 1 spsk. revet peberrod

Sådan gør du

Alt vendes i en skål og trækker i 5-7 minutter

Persilleskyr

Det skal du bruge

  • 2 dl skyr
  • 1 bundt persille. skyllet og hakket
  • Salt og peber
  • Saft af citron

Du kan evt. tilsætte et krydderi, du kan kan li’ – f.eks. karry, paprika eller andet.

Sådan gør du

Alt blandes og smages til.

Bliv klog på antiinflammatorisk kost og antiinflammatorisk livsstil

Senest opdateret 28.06.2023