Brændende forårs-kærlighed - Opskrift af Claus Holm
Til 2 personer
Sværhedsgrad: Ret nemt
Forberedelse: 20 minutter
Tilberedning: 30 minutter
Brændende forårs-kærlighed
Det skal du bruge
- 200 g mager bacon, skæres i små tern
- 2 rødløg, pilles og skæres i både
- 4 gode pølser, skæres i skiver
- 600 g kartofler med skind, koges ca. 15 minutter (de nye med skind)
- 1 stor sød kartoffel, skæres i stykker og koges sammen med de andre kartofler
- 2 spsk. olivenolie eller smør
- 400 g rensede grøntsager, f.eks. selleri, gulerødder, asparges
- 1 citron, saft og skal
- Peberrod
- Salt og peber
- Lidt persille eller dild
- 1 bakke små tomater
Sådan gør du
- Tomaterne halveres, krydres godt og sættes i ovnen ved 170 grader, til de sætter sig.
- Panden varmes op med baconstykker på, de bliver sprøde af det.
- Tilsæt løgene, de skal blot med et par minutter, så der lidt bid i.
- Kartoflerne knuses og vendes i, og olie eller smør tilsættes.
- Vend de fint skårne grøntsager i.
- Smag til med peberrod, citron, salt og peber.
- Pynt med de bagte tomater og drys med dagens grønt – persille eller dild.
Server rødbedesalat og persilleskyr dertil.
Rødbedesalat
Det skal du bruge
- 3 stk. rødbeder – skrælles og snittes tyndt på mandolinjern
- 1 stk. citron – saft og skal
- Lidt ingefær
- Lidt salt og peber
- 1 tsk. honning
- 1 tsk. sennep
- 1 spsk. revet peberrod
Sådan gør du
Alt vendes i en skål og trækker i 5-7 minutter
Persilleskyr
Det skal du bruge
- 2 dl skyr
- 1 bundt persille. skyllet og hakket
- Salt og peber
- Saft af citron
Du kan evt. tilsætte et krydderi, du kan kan li’ – f.eks. karry, paprika eller andet.
Sådan gør du
Alt blandes og smages til.
Bliv klog på antiinflammatorisk kost og antiinflammatorisk livsstil
Senest opdateret 28.06.2023