Flæskesteg - Opskrift af Claus Holm
Det skal du bruge
- 1,5 kilo flæskesteg
- Salt
- Laurbærblade
- 1 lille rødkål
- Hasselnødder i flager
- 1 stk. appelsin
- Salt og peber
- 2 spsk. akaciehonning
- 2 spsk. teriyaki
- Frisk estragon
Sådan gør du
- Sæt flæskestegen ind i ovnen, 1,5 time ved 110 grader - med laurbær i rillerne og groft salt på toppen - og derefter 15-20 minutter ved 230 grader eller indtil sværene popper.
Sammen med stegen lægges den flækkede kål, der er har fået saft og skal af appelsinen og teriyaki hældt over. - Når det kommer ud flækkes kålen endnu engang, drysses med hasselnødder, appelsinsaft og frisk estragon
- Du kan servere bagte eller kogte kartofler, der klemmes og overhældes med brunet smør og honning – groft salt på toppen.
Bliv klog på antiinflammatorisk kost og antiinflammatorisk livsstil
Senest opdateret 28.06.2023