Gullaschsuppe
Til 4 personer
Det skal du bruge
- 1 stort løg (130 g)
- 1 rød peberfrugt (125 g)
- 1 gul peberfrugt (125 g)
- 400 g kartofler
- 1 spsk. flydende fedtstof
- 500 g hakket oksekød
- 1 ds. flåede, hakkede tomater
- 2 spsk. eddike
- 1 spsk. sød paprika
- 1 tsk. merian eller oregano
- 2 tsk. salt
- Peber
- 1,5 l vand
- 1 tsk. hel kommen
- Plus en tepose
Jævning
- 3/4 dl vand
- 3 spsk. hvedemel
Sådan gør du
- Rengør grøntsagerne. Skær løg, peberfrugter og kartofler i mundrette tern og sæt dem til side, mens kødet brunes.
- Svits oksekødet i en stor gryde, til kødet er findelt. Tilsæt løg, peberfrugter, kartofler, flåede tomater, eddike, sød paprika, merian/oregano, salt, peber og vand. Læg den hele kommen i teposen, luk posen og sænk den ned i suppen, så den kan give smag. Lad suppen koge ved svag varme i 20 minutter. Tag posen med kommen op og kassér den.
- Ryst en meljævning og hæld den i suppen under omrøring. Lad suppen koge endnu fem minutter. Smag til med salt og peber. Server med groft brød.
Bliv klog på antiinflammatorisk kost og antiinflammatorisk livsstil
Senest opdateret 28.06.2023