Kalkunfrikadeller med speltsalat og marinerede gulerødder
Til 4 personer
Det skal du bruge
Kalkunfrikadeller
- 500 g hakket kalkunkød
- 1 æg
- 1 dl minimælk
- 20 g rå, skrællet ingefærrod, fintrevet
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 1 lille bundt persille, hakket
- 50 g feta, smuldret
- 1 tsk. salt
- Peber
Speltsalat
- 250 g hele speltkerner, fx perlespelt
- 300 g porrer i ringe
- 200 g rød peber i strimler
- 150 g feta i tern eller salattern
- 1 bundt purløg, hakket
- 1 spsk. rapsolie
- 2 spsk. kryddereddike
- 1 spsk. ravigottesauce (eller sød sennep)
- 1 tsk. tomatketchup
- Salt og peber
Marinerede gulerødder
- 500 g gulerødder, gerne små nye
- 1 spsk. rapsolie
- 2 spsk. kryddereddike
- 1 spsk. ravigottesauce (eller sød sennep)
- 1 tsk. honning
- 1 spsk, frisk timian (eller 1 tsk. tørret)
- Salt og peber
Sådan gør du
Kalkunfrikadeller
- Hakket kalkunkød røres sejt med salt.
- Æg tilsættes.
- Resten af ingredienserne tilsættes.
- Farsen formes til frikadeller og steges på panden i flydende fedtstof.
Speltsalat
- Speltkernerne koges ca. 15 minutter – følg anvisningen på pakken. Afkøles.
- Porreringene dampes 1 - 2 minutter. Afkøles.
- Speltkerner, porrer, rød peber, feta og purløg blandes forsigtigt.
- Alle ingredienser til marinaden røres sammen og vendes i salaten.
Marinerede gulerødder
- Gulerødderne skrubbes og dampes næsten møre.
- Marinaden røres sammen og hældes over de varme gulerødder.
- Gulerødderne afkøles og nydes kolde som tilbehør til varm mad eller frokost.
Senest opdateret 28.06.2023