Kalkunschnitzel med grønt i kokosmælk - Opskrift fra Sano
Til 4 personer
Det skal du bruge
- 500 g kalkunbryst. Kylling kan også bruges.
- 400 g tørret fuldkornspasta (alternativt kan kartofler eller fuldkornsris bruges)
Sauce
- 250 g champignon
- 100 g cherrytomater
- 1 stor porre
- 1 ds. hvide bønner drænet (alternativt tørrede bønner, sat i blød i 12 timer og koges møre)
- 1 ds. light kokosmælk
- 1 tsk. gurkemeje
- 2 tsk. timian
- Salt og peber
- Evt. majsstivelse til at jævne saucen
- Rapsolie til stegning
Sådan gør du
Alle grøntsagerne kan skæres/rives i hånden eller på en foodprocessor.
Sauce
- Champignon renses og skæres i kvarte.
- Cherrytomaterne halveres.
- Porren deles på langs og skæres i tynde skiver og rengøres.
- Champignon steges og resten af ingredienserne vendes i og koges til kokosmælken begynder at tykne let. Ca. 15 min.
- Saucen smages til med gurkemeje, timian, salt og peber.
Kalkun og pasta
- Kalkunen skæres til schnitzel og steges på en pande med lidt olie og krydres med salt og peber.
- Pastaen koges efter anvisningerne på pakken.
Alle elementerne anrettes pænt på en tallerken.
Serveres evt. med en lækker salat.
Bliv klog på antiinflammatorisk kost og antiinflammatorisk livsstil
Opskriften er udviklet af Sano
Sano er et rehabiliteringscenter ejet og drevet af Gigtforeningen. Sano er for alle med led, ryg og muskellidelser og tilbyder rehabilitering i et tæt samarbejde med patienten.
Senest opdateret 28.06.2023