Kylling saltimbocca med bagt kartoffel, hvidløgsdip og marinerede grønne bønner
Til 4 personer
Kylling saltimbocca, bagt kartoffel og hvidløgsdip
Ingredienser
- 4 bagekartofler
- 4 kyllingebryster
- 8 skiver bacon
- 8-12 friske salvieblade eller 2 tsk. tørret salvie
- Salt og peber
- 100 g friskost med hvidløg, light
- 1 dl græsk yoghurt, 2 procent
- Skallen af 1/2 citron, revet
- Salt
Fremgangsmåde
- Skrub bagekartoflerne rene og skær et kryds, 1 cm dybt, i hver kartoffel. Sæt kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem ved 200 grader i ca. 1 time.
- Drys kyllingebrysterne let med salt og peber og læg 2-3 salvieblade (eller 1/2 tsk. tørret salvie) på hvert kyllingebryst.
- Vikl 2 skiver bacon om hvert kyllingebryst, så salvien er dækket.
- Læg kyllingebrysterne på bagepladen ved siden af kartoflerne og de steges med de sidste ca. 30 minutter. Kyllingebrysterne skal være gennemstegte.
- Rør alle ingredienser til hvidløgsdippen sammen.
Marinerede grønne bønner
Ingredienser
- 600 g grønne bønner
- 1 spsk. rapsolie
- 2 spsk. kryddereddike
- 1 spsk. sød sennep
- 1 spsk. vand
- Salt og peber
- 1/2 rødløg, hakket
Fremgangsmåde
- Kog bønnerne få minutter i letsaltet vand.
- Rør marinaden sammen og smag til med salt og peber.
- Hæld marinaden over de varme bønner.
- Afkøl bønnerne og drys med hakket rødløg før servering.
Bliv klog på antiinflammatorisk kost og antiinflammatorisk livsstil
Portionen på billedet indeholder
Energi: 2642 Kj
Protein: 43 g
Kalk: 226 mg
D-vitamin: 0,5 µg
N-3 fedtsyrer: 1,4 g
Kostfibre: 10 g
Senest opdateret 28.06.2023