Lam med tomater - Opskrift af Claus Holm
Til 2 personer.
En nem og hurtig ret, som smager af sommer. Lige nu er lammene fantastiske. Er du ikke til lam kan du bruge kyllingebryst eller laks.
Det skal du bruge
- 1 stk. lammerack også kaldet lammekrone
- Salt og peber
- Olivenolie
- 1 bdt. frisk rosmarin
- 1 bakke af de små blandede tomater
- 4 stk. hvide asparges (gå efter de store tykke - danske eller tyske er bedst)
- 2 skiver bacon
- 50 gr. parmesan eller mozzarella hvis du har svært ved at rive osten
- Evt. 1 citron
Sådan gør du
- Kødet deles mellem benene, og krydres med salt og peber.
- Varm en grillpande på komfuret, en alm. pande kan også bruges.
- Skræl hvide asparges fra bund mod top og knæk bunden af.
- Er du udfordret på at skrælle, kan du alternativt bruge sommerporrer, squash i både eller grønne asparges.
- Kødet pensles med olivenolie og steges 3 minutter på begge sider.
- Tomater skal i ovnen med et par kviste rosmarin, salt og peber, 2-3 spsk. olivenolie og bacon i tern i 200 grader i 15 minutter.
Tip! Kom gerne lidt frisk citronsaft på og pynt med frisk rosmarin.
Bliv klog på antiinflammatorisk kost og antiinflammatorisk livsstil
Senest opdateret 28.06.2023