Anmeldelser

4/5

Din anmeldelse

Lammefilet med ratatouille

Til 4 personer 

Det skal du bruge 

Ratatouille

  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 aubergine
  • 1 squash
  • 4 tomater
  • 2 peberfrugter (1 rød og 1 gul)
  • 2 stilke bladselleri
  • 3 laurbærblade
  • 1 tsk. tørret timian
  • 1 tsk. tørret oregano
  • Salt og peber y 1 spsk. olivenolie
  • 1/2 dl vand

Lammefileter

  • 3 lammefileter (600 g)
  • Salt og peber
  • Flydende fedtstof

Sådan gør du

Ratatouille

  1. Rens aubergine, squash, løg, peberfrugter, tomater og bladselleri og skær grøntsagerne i tern på 2 x 2 cm. Du skal have i alt ca. 1,5 kg grøntsager. Pil og hak hvidløg fint.
  2. Svits løg og hvidløg klare i olivenolie. Tilsæt alle grønt- sager, krydderier og vand. Kog ratatouillen under låg ved svag varme 1 time. Rør af og til i starten indtil grøntsagerne har afgivet så megen væde, at de ikke brænder på.
  3. Smag til med salt og peber. Serveres med oregano- hvidløgsbrød til lammefileterne.

Lammefileter

  1. Drys lammefileterne med salt og peber og lad dem trække ved køkkentemperatur i 30 minutter.
  2. Steg fileterne i fedtstoffet 5–7 minutter på hver side og lad dem hvile et par minutter, før de skæres i 1 cm tykke skiver. Kødet kan også grilles.

Bliv klog på antiinflammatorisk kost og antiinflammatorisk livsstil

Senest opdateret 28.06.2023