Lammefilet med ratatouille
Til 4 personer
Det skal du bruge
Ratatouille
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 aubergine
- 1 squash
- 4 tomater
- 2 peberfrugter (1 rød og 1 gul)
- 2 stilke bladselleri
- 3 laurbærblade
- 1 tsk. tørret timian
- 1 tsk. tørret oregano
- Salt og peber y 1 spsk. olivenolie
- 1/2 dl vand
Lammefileter
- 3 lammefileter (600 g)
- Salt og peber
- Flydende fedtstof
Sådan gør du
Ratatouille
- Rens aubergine, squash, løg, peberfrugter, tomater og bladselleri og skær grøntsagerne i tern på 2 x 2 cm. Du skal have i alt ca. 1,5 kg grøntsager. Pil og hak hvidløg fint.
- Svits løg og hvidløg klare i olivenolie. Tilsæt alle grønt- sager, krydderier og vand. Kog ratatouillen under låg ved svag varme 1 time. Rør af og til i starten indtil grøntsagerne har afgivet så megen væde, at de ikke brænder på.
- Smag til med salt og peber. Serveres med oregano- hvidløgsbrød til lammefileterne.
Lammefileter
- Drys lammefileterne med salt og peber og lad dem trække ved køkkentemperatur i 30 minutter.
- Steg fileterne i fedtstoffet 5–7 minutter på hver side og lad dem hvile et par minutter, før de skæres i 1 cm tykke skiver. Kødet kan også grilles.
Bliv klog på antiinflammatorisk kost og antiinflammatorisk livsstil
Senest opdateret 28.06.2023