Pasta bolognese
4-6 personer
Ingredienser
- 2 bk. cherry- eller blommetomater, eller 10 alm. modne tomater
- 2 spsk. konc. tomatpuré
- 50 g soltørrede tomater i olie
- 1 bundt frisk basilikum/oregano
- 1-2 dl vand
- 1 tsk. salt
- 1/2 tsk. sukker
- 600 g magert oksefars
- 1 rødløg
- 4 gulerødder
- 100 g frisk spinat
- 400 g fuldkornspasta
- 1/2 spsk. olivenolie
- Salt og peber
Sådan gør du
Tomatsovs
- Skyl og skær tomater i halve.
- Tilsæt 2 spsk. konc. tomatpuré, vand, 50 g hakkede soltørrede tomater i olie samt skyllet basilikum eller oregano.
- Blend til en jævn konsistens, juster evt. med vand og smag til med salt, sukker og lidt peber.
Kødsovs
- Skær rødløg i små tern og svits dem gyldne i olivenolie.
- Tilsæt oksefars og svits til kødet er gennemstegt.
- Tilsæt tomatsovsen og evt. mere vand. Lad det koge op i 5-10 minutter under omrøring.
- Kog fuldkornspasta efter anvisningen.
- Imens skrælles gulerødder og skrælles videre, så du får gulerodsflager.
- Skyl og hak spinat groft. Vend spinat og gulerødder i kødsovsen lige inden servering.
Passer godt til
- Pasta bolognese spises som hovedret med en lækker salat til eller med groft brød.
Variationer
- Tilsæt 2 ds. flåede hakkede tomater i stedet for at lave en tomatsovs selv, blend dem evt. først.
- Tilsæt squash i tern, svits sammen med løg.
- Skær gulerødder i små tern og svits sammen med løg i stedet for at tilsætte dem rå.
- Brug forårsløg i stedet for rødløg.
- Drys med revet ost, f.eks. mozzarella eller parmesan.
Energifordeling pr. person
I alt: 558 kcal.
Protein: 167 kcal. (39,8 g)
Kulhydrat: 194 kcal. (46,2 g)
Kostfibre: 16 kcal. (3,8 g)
Fedt: 181 kcal. (19,5 g)
Bliv klog på antiinflammatorisk kost og antiinflammatorisk livsstil
Senest opdateret 28.06.2023