Anmeldelser

0/5

Din anmeldelse

Peberfrugttærte med chorizo og grøn salat

Tærtedej

Ingredienser

  • 150 g hvedemel
  • 150 g grahamsmel
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 120 g minarine
  • 3/4 dl ymer

Fyld

  • 2 små (200 g) grønne peberfrugter i tern
  • 2 mellemstore (300 g) røde peberfrugter i tern
  • 1 (250 g) porre i ringe
  • 1 spsk. rapsolie
  • 1/2 dl chilisauce
  • 2 tsk. tørret oregano
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 knivspids peber
  • 300 g revet ost, f.eks. mozarella eller danbo 13 %
  • 100 g chorizo i små tern

Fremgangsmåde

  1. Rør ingredienserne til tærtedejen sammen i en røremaskine.
  2. Smør en tærteform på ca. 26 cm i diameter med fedtstof. Rul dejen ud med kagerulle og læg den i tærteformen eller tryk den ud i formen.
  3. Forbag tærtebunden ved 200 grader i 15 minutter.
  4. Svits peberfrugter og porre i olie.
  5. Tilsæt chilisauce, krydderier, ost og chorizo og varm godt igennem. Smag til.
  6. Kom fyldet i den forbagte bund og tryk let sammen.
  7. Bag tærten færdig ved 175 grader i ca. 20 minutter.

Grøn salat

Ingredienser

  • 100 g hjertesalat i strimler
  • 150 g agurk i skiver
  • 100 g ærter
  • 1 avocado i tern
  • 125 g kogte minimajs
  • 50 g blåbær
  • 1 tsk. olivenolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. ahornsirup
  • Skallen af 1/4 appelsin, revet

Fremgangsmåde

  1. Bland grøntsagerne.
  2. Bland ingredienserne til dressingen sammen og hæld den over salaten.

Tip

  • En færdigkøbt tærtebund eller en fuldkorns pizzabund kan bruges i stedet for den hjemmelavede bund.

Et stykke (1/6) peberfrugttærte med chorizo og grøn salat til én person indeholder

Energi: 2466 kJ
Protein: 30,5 g
Kalk: 555 mg
N-3 fedtsyrer: 0,5 g
Kostfibre: 11 g

Opskriften har været bragt i Gigtforeningens medlemsblad LedSager og er udviklet af Lotte Birk Thomsen, der er klinisk diætist på Dansk Gigthospital. Foto: Kurt Lauritsen

Bliv klog på antiinflammatorisk kost og antiinflammatorisk livsstil

Senest opdateret 28.06.2023