Peberfrugttærte med chorizo og grøn salat
Tærtedej
Ingredienser
- 150 g hvedemel
- 150 g grahamsmel
- 1,5 tsk. bagepulver
- 120 g minarine
- 3/4 dl ymer
Fyld
- 2 små (200 g) grønne peberfrugter i tern
- 2 mellemstore (300 g) røde peberfrugter i tern
- 1 (250 g) porre i ringe
- 1 spsk. rapsolie
- 1/2 dl chilisauce
- 2 tsk. tørret oregano
- 1/2 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 300 g revet ost, f.eks. mozarella eller danbo 13 %
- 100 g chorizo i små tern
Fremgangsmåde
- Rør ingredienserne til tærtedejen sammen i en røremaskine.
- Smør en tærteform på ca. 26 cm i diameter med fedtstof. Rul dejen ud med kagerulle og læg den i tærteformen eller tryk den ud i formen.
- Forbag tærtebunden ved 200 grader i 15 minutter.
- Svits peberfrugter og porre i olie.
- Tilsæt chilisauce, krydderier, ost og chorizo og varm godt igennem. Smag til.
- Kom fyldet i den forbagte bund og tryk let sammen.
- Bag tærten færdig ved 175 grader i ca. 20 minutter.
Grøn salat
Ingredienser
- 100 g hjertesalat i strimler
- 150 g agurk i skiver
- 100 g ærter
- 1 avocado i tern
- 125 g kogte minimajs
- 50 g blåbær
- 1 tsk. olivenolie
- 1 spsk. citronsaft
- 1 tsk. ahornsirup
- Skallen af 1/4 appelsin, revet
Fremgangsmåde
- Bland grøntsagerne.
- Bland ingredienserne til dressingen sammen og hæld den over salaten.
Tip
- En færdigkøbt tærtebund eller en fuldkorns pizzabund kan bruges i stedet for den hjemmelavede bund.
Et stykke (1/6) peberfrugttærte med chorizo og grøn salat til én person indeholder
Energi: 2466 kJ
Protein: 30,5 g
Kalk: 555 mg
N-3 fedtsyrer: 0,5 g
Kostfibre: 11 g
Opskriften har været bragt i Gigtforeningens medlemsblad LedSager og er udviklet af Lotte Birk Thomsen, der er klinisk diætist på Dansk Gigthospital. Foto: Kurt Lauritsen
Bliv klog på antiinflammatorisk kost og antiinflammatorisk livsstil
Senest opdateret 28.06.2023