Pizza med polentabund - glutenfri
4 personer
Polentabund
Ingredienser
- 1,25 liter vand
- 300 g majsgryn
- 1/4 tsk. salt
Fremgangsmåde
- Bring vandet i kog, drys majsgryn i og kog op under omrøring.
- Kog majsgrynene ved svag varme i 40 minutter. Rør i grøden med jævne mellemrum.
- Rør salt ud i den kogte polenta.
- Bred den varme polenta ud på en hel bageplade beklædt med bagepapir.
Pizzatopping
Ingredienser
- 2 tsk. olivenolie
- 1/2 kg hakket oksekød, højst 10 % fedt
- 1 (75 g) løg, finthakket
- 1 tsk. mild chilikrydderi
- 1/2 dl vand
- 1/2 dl tomatketchup
- 1/2 dl tomatsalsa, hot
- 1/2 dåse (125 g kogte) kidneybønner
- Salt og peber
- 250 g revet mozarellaost
- 1 stort (100 g) rødløg i skiver
- 1 stor (200 g) grøn peber i skiver
- 3 (250 g) tomater i skiver
- Oregano, tørret
Fremgangsmåde
- Svits oksekød og løg i olie.
- Tilsæt chilikrydderi, vand, tomatketchup, tomatsalsa, salt og peber og lad kødsaucen småkoge 10 minutter.
- Hæld vandet fra kidneybønnerne og hæld dem i kødsaucen. Lad den koge endnu 5 minutter og smag til.
- Fordel kødsaucen på polentabunden, men lad en kant på 2 cm være uden topping.
- Drys mozarellaost på og fordel dernæst rødløg, peberfrugt og til sidst tynde tomatskiver på pizzaen.
- Bag pizzaen midt i ovnen ved 200 grader i 30 minutter.
- Drys oregano på før servering.
- Suppler evt. med ekstra tomatsalsa, hvis der ønskes en stærkere chilismag.
Bliv klog på antiinflammatorisk kost og antiinflammatorisk livsstil
Senest opdateret 28.06.2023