Anmeldelser

2/5

Din anmeldelse

Pizza med polentabund - glutenfri

4 personer

Polentabund

Ingredienser

  • 1,25 liter vand
  • 300 g majsgryn
  • 1/4 tsk. salt

Fremgangsmåde

  1. Bring vandet i kog, drys majsgryn i og kog op under omrøring.
  2. Kog majsgrynene ved svag varme i 40 minutter. Rør i grøden med jævne mellemrum.
  3. Rør salt ud i den kogte polenta.
  4. Bred den varme polenta ud på en hel bageplade beklædt med bagepapir.

Pizzatopping

Ingredienser

  • 2 tsk. olivenolie
  • 1/2 kg hakket oksekød, højst 10 % fedt
  • 1 (75 g) løg, finthakket
  • 1 tsk. mild chilikrydderi
  • 1/2 dl vand
  • 1/2 dl tomatketchup
  • 1/2 dl tomatsalsa, hot
  • 1/2 dåse (125 g kogte) kidneybønner
  • Salt og peber
  • 250 g revet mozarellaost
  • 1 stort (100 g) rødløg i skiver
  • 1 stor (200 g) grøn peber i skiver
  • 3 (250 g) tomater i skiver
  • Oregano, tørret

Fremgangsmåde

  1. Svits oksekød og løg i olie.
  2. Tilsæt chilikrydderi, vand, tomatketchup, tomatsalsa, salt og peber og lad kødsaucen småkoge 10 minutter.
  3. Hæld vandet fra kidneybønnerne og hæld dem i kødsaucen. Lad den koge endnu 5 minutter og smag til.
  4. Fordel kødsaucen på polentabunden, men lad en kant på 2 cm være uden topping.
  5. Drys mozarellaost på og fordel dernæst rødløg, peberfrugt og til sidst tynde tomatskiver på pizzaen.
  6. Bag pizzaen midt i ovnen ved 200 grader i 30 minutter.
  7. Drys oregano på før servering.
  8. Suppler evt. med ekstra tomatsalsa, hvis der ønskes en stærkere chilismag.

Bliv klog på antiinflammatorisk kost og antiinflammatorisk livsstil

Senest opdateret 28.06.2023