Anmeldelser

0/5

Din anmeldelse

Stegt andebryst med ovnbagte rodfrugter

4 personer

Det skal du bruge

  • 600 g andebryst 
  • 500 g rødbeder
  • 500 g gulerødder
  • 400 g persillerødder
  • 400 g rosenkål
  • 200 g rødløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. tørret timian
  • 1 tsk. groft salt
  • Salt & peber

Sådan gør du

  1. Skræl og rens grøntsagerne. Skær rødbeder i kvarte og derefter i 1/2 cm tykke skiver. Skær gulerødder og persillerødder i stykker på 2 x 2 cm. Skær rødløg i både på 1 1/2 cm. Lad rosenkålene være hele.
  2. Bland olivenolie, timian, salt og peber i en stor skål, og vend grøntsagerne i marinaden. Læg bagepapir i en bradepande, og hæld grøntsagerne i. Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 35 minutter, så de stadig har bid.
  3. Rids skindet på andebrysterne i rudemønster med en skarp kniv. Krydr med salt og peber, læg dem på skindsiden på en stegepande, og steg ved kraftig varme i ca. tre minutter. Skru ned for varmen, og steg videre ved middel varme i ca. 10 minutter, til skindet er gyldent.
  4. Vend andebrysterne, og steg dem på kødsiden ved middel varme i 6–8 minutter; lidt længere, hvis du ønsker kødet gennemstegt.
  5. Tag andebrysterne af panden, og lad dem hvile 5–10 minutter, før de skæres i skiver.

Bliv klog på antiinflammatorisk kost og antiinflammatorisk livsstil

Tips

  • Den tørrede timian kan erstattes med 1 tsk. Honning og 1 spsk. Lakridspulver. Du bør dog være opmærksom på ikke at spise for meget lakrids.
  • Server de ovnbagte rodfrugter sammen med rester af juleanden eller flæskestegen.
Senest opdateret 13.03.2024