Stegt andebryst med ovnbagte rodfrugter
4 personer
Det skal du bruge
- 600 g andebryst
- 500 g rødbeder
- 500 g gulerødder
- 400 g persillerødder
- 400 g rosenkål
- 200 g rødløg
- 2 spsk. olivenolie
- 2 tsk. tørret timian
- 1 tsk. groft salt
- Salt & peber
Sådan gør du
- Skræl og rens grøntsagerne. Skær rødbeder i kvarte og derefter i 1/2 cm tykke skiver. Skær gulerødder og persillerødder i stykker på 2 x 2 cm. Skær rødløg i både på 1 1/2 cm. Lad rosenkålene være hele.
- Bland olivenolie, timian, salt og peber i en stor skål, og vend grøntsagerne i marinaden. Læg bagepapir i en bradepande, og hæld grøntsagerne i. Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 35 minutter, så de stadig har bid.
- Rids skindet på andebrysterne i rudemønster med en skarp kniv. Krydr med salt og peber, læg dem på skindsiden på en stegepande, og steg ved kraftig varme i ca. tre minutter. Skru ned for varmen, og steg videre ved middel varme i ca. 10 minutter, til skindet er gyldent.
- Vend andebrysterne, og steg dem på kødsiden ved middel varme i 6–8 minutter; lidt længere, hvis du ønsker kødet gennemstegt.
- Tag andebrysterne af panden, og lad dem hvile 5–10 minutter, før de skæres i skiver.
Bliv klog på antiinflammatorisk kost og antiinflammatorisk livsstil
Tips
- Den tørrede timian kan erstattes med 1 tsk. Honning og 1 spsk. Lakridspulver. Du bør dog være opmærksom på ikke at spise for meget lakrids.
- Server de ovnbagte rodfrugter sammen med rester af juleanden eller flæskestegen.
Senest opdateret 13.03.2024