Anmeldelser

4/5

Din anmeldelse

Svinekød med citron, ovnbagte kartofler og knust kål

2 personer

Det skal du bruge

  • 500 g kartofler
  • 1 tsk. olivenolie
  • 1/2 tsk. salt
  • 1/2 tsk. tørret rosmarin
  • 500 g spidskål
  • 3/4 tsk. fint salt
  • 75 g spæde spinatblade
  • 2 tsk. olivenolie
  • 3 spsk. hvedemel
  • Salt og peber
  • 2 svinekoteletter
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1/2 dl citronsaft
  • 1/2 dl bouillon

Sådan gør du

  1. Skrub kartoflerne rene, og skær dem i tern på 3 x 3 cm. Bland med olivenolie, salt og rosmarin. Hæld kartoflerne i en smurt bradepande, og bag dem ved 200 grader i ca. 35 min.
  2. Snit spidskål fint, drys salt over og knus kålen blød ved at ’ælte’ den og salte med fingrene. Bland de skyllede spinatblade i kålen sammen med olivenolien.
  3. Bland mel, salt og peber på en tallerken. Skær svinekoteletterne igennem, så du får fire tynde skiver kød. Bank kødskiverne let med den flade side af en kokkekniv. Vend kødskiverne i melet.
  4. Steg kødet i olivenolie på panden ca. to minutter på hver side. Hæld citronsaft og bouillon over, og lad kødet småkoge endnu et par minutter.
  5. Server med ovnbagte kartofler og knust kål.

Bliv klog på antiinflammatorisk kost og antiinflammatorisk livsstil

Senest opdateret 28.06.2023