Tapas med sønderjysk touch
2 personer
Ristet sønderjysk rugbrød
Ingredienser
- 2 skiver sønderjysk rugbrød
- Et drys kanel
Fremgangsmåde
- Skær brødskiverne i kvarte og drys et tyndt lag kanel på.
- Rist brødskiverne i ovnen i 12–15 minutter ved 200 grader og server dem til tapas’en.
Spyd med torsk
Ingredienser
- 2 bambusspyd
- 130 g torskefilet
- 1/3 avocado
- 1 tsk. olivenolie
- 1 tsk. citronsaft
- 4 skiver sønderjysk kartoffelspegepølse
- Salt (gerne kryddersalt) og peber
Fremgangsmåde
- Skær torskefileten i 6 lige store stykker.
- Skær avocadoen i 4 stykker.
- Bland olivenolie med citronsaft og vend avocado- og torskestykker i blandingen.
- Sæt 3 stykker torsk, 2 stykker avocado og 2 stykker spegepølse – foldet 2 gange – på hvert spyd. Start og slut med torsk.
- Drys med salt og peber.
- Bag spyddene i ovnen ved 180 grader i ca. 8 minutter.
- Tag to store tallerkener, og læg et spyd på hver tallerken.
Salat med hø-ost
Ingredienser
- 1 spsk. pinjekerner
- 25 g blandede salatblade (1/3 bakke)
- 30 g gul peberfrugt (ca. 1/4)
- 60 g jordbær
- 40 g blåbær
- 50 g hø-ost i skiver
- 2 tsk. balsamicoglace
Fremgangsmåde
- Rist pinjekernerne på en tør pande.
- Skyl grønt og frugt, og skær peberfrugt og jordbær i skiver.
- Anret først salatbladene på den sidste tredjedel af de to tallerkener – dernæst peberfrugt, hø-ost, jordbærskiver og blåbær.
- Hæld balsamicoglace over og pynt med ristede pinjekerner.
Tip: Hø-ost kan erstattes af Emmentaler eller anden fast ost med god smag.
Sønderjyske pølser med æblepeberrod
Ingredienser
- 150 g kold æblemos
- 1 spsk. revet peberrod
- 1 tsk. citronsaft
- Evt. sukker
- 1 kålpølse
- 1 ringriderpølse
Fremgangsmåde
- Rør æblemosen med revet peberrod og citronsaft, og smag evt. til med sukker.
- Skær pølserne i 1 cm tykke skiver på skrå.
- Læg pølsestykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Rist pølserne i ovnen ved 180 grader i ca. 15 minutter.
- Anret pølsestykkerne på tallerkenerne ved siden af spyddene, og server æblepeberrod i en lille skål ved siden af.
Bliv klog på antiinflammatorisk kost og antiinflammatorisk livsstil
Senest opdateret 28.06.2023